MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN 2022 ‘YOL’ HARİTASI 41 KERE MAŞALLAH DEDİRTTİ BÜYÜKŞEHİR, 2022’DE DE TÜM İLÇELERİ KALİTELİ YOLLARA KAVUŞTURDU

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN 2022 ‘YOL’ HARİTASI 41 KERE MAŞALLAH DEDİRTTİ BÜYÜKŞEHİR, 2022’DE DE TÜM İLÇELERİ KALİTELİ YOLLARA KAVUŞTURDU

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN 2022 ‘YOL’ HARİTASI 41 KERE MAŞALLAH DEDİRTTİ  BÜYÜKŞEHİR, 2022’DE DE TÜM İLÇELERİ KALİTELİ YOLLARA KAVUŞTURDU

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi, kentin yol yapım, bakım ve onarım ihtiyacının eksiksiz karşılanması için 13 ilçede çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 2022 yılında yapılan çalışmalar, 2023 yılında da artırılarak devam edecek. Büyükşehir Belediyesi, Göçmen Katlı Kavşağı ile Dikenli Yol Alt Geçidi gibi Mersin trafiğini rahatlatacak önemli çalışmaları 2022 yılında hayata geçirirken; köprü yapımı, yeni yol açma ve yol yenileme gibi çalışmaları ile de Mersinlilerden tam not aldı.

Mersinliler kaliteli ve modern yollarla buluştu

2022 yılında 13 ilçede toplam 521 bin 795 ton sıcak asfalt döken Büyükşehir Belediyesi ekipleri, toplam 1071 kilometre sathi asfalt kaplama ve 308 bin 266 metrekare kaldırım çalışması ile de Mersinlileri kaliteli ve modern yollarla buluşturdu.

Diğer yıllarda olduğu gibi 2022 yılında da önemli çalışmalara imza atan Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ilçesi H. Okan Merzeci Bulvarı ile Nevit Kodallı Caddesi 26. Cadde Kesişimi’nde yer alan Göçmen Kavşağı’nı 85 günde tamamladı. Büyükşehir Belediyesi kent genelinde yenileme ve düzenleme çalışması yaptığı yollarda, fiziki koşullar izin verdiği sürece bisiklet yollarını da projelere dahil ediyor. Bu kapsamda da Göçmen Katlı Kavşağı, bisiklet yolunun da yer aldığı ilk katlı kavşak olma özelliği taşıyor.

Dikenli Yol Alt Geçidi’ni de 2022 yılında Mersinlilerin hizmetine sunan Büyükşehir Belediyesi, trafiği rahatlatacak çalışmalarıyla vatandaşların takdirini topluyor. 18. Cadde ile 2. Çevre Yolu Kesişimi’nde yer alan alt geçit 83 günde tamamlandı. Mersin’de H. Okan Merzeci Bulvarı kuzey güney aksında bir ilk olarak hizmete alınan Dikenli Yol Alt Geçidi, gidiş ve geliş olmak üzere iki yönlü olarak tasarlandı ve Mersin sınırları içerisinde bugüne kadar yapılan en derin alt geçit olma özelliği taşıyor. Büyükşehir, bu çalışmayla GMK’dan bu bölgeye akan trafik yükünü bu geçiş vasıtasıyla rahatlatarak, 3. Çevre Yolu’na daha süratli ve etkin bir şekilde aktarma imkânı sağladı. Böylece Sevgi Katlı Kavşağı ile Demokrasi Kavşağı’na binen trafik yükünü azaltmayı hedefledi. Mut’ta yer alan Fatma Türkon Köprüsü’nün yapımını da tamamlayan Büyükşehir, asfaltlama çalışmasını da bu ay içinde bitirecek.

Yeni yol açma ve yenileme çalışmaları Mersinlilerin takdirini topladı

5 Şubat 2022 yılında çalışmalarına başlanan 2. Çevre Yolu’nun uzatılması projesinde 1.etap kısmındaki çalışmalar devam ederken, Mezitli ilçesi Vatan Caddesi’nden batı istikametine doğru 980 metre uzunluğundaki kısımda yol platformu 35 metre genişliğinde açılmış olup, altyapı çalışmaları devam ediyor. 980 metre uzunluğunda açılan yolun devamında; Eski Mezitli yolu diye adlandırılan güzergâhtan 140 metre uzunluğunda 15 metre genişliğinde bağlantı yolu açılarak, Eski Köy Caddesi’ne bağlantı yapıldı. Yeni yol açma çalışması tamamlanmış olup, asfaltlama işi Vatan Caddesi ile 2.Çevre Yolu kesişiminde kavşak düzenleme çalışması yapıldıktan sonra ulaşıma açılacak.

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ekiplerinin 3. Çevre Yolu yol yenileme çalışması kapsamında; Toroslar ilçesi Akbelen Bulvarı’ndan Yenişehir ilçesi 34. Cadde’ye kadar 3. Çevre Yolu güzergâhında, 6 bin 75 metrelik hat üzerinde yol ve kavşak düzenlemesi yapılacak. 3 şerit araç, 1 şerit bisiklet yolu, koruma bandı ve yaya yolu olarak tasarlanan projede, 6 kavşakta kanalize kavşak uygulaması yapılacak. 2 kanalize kavşak çalışması tamamlanan projenin, 4 bin 885 metresi de tamamlandı.

Ataman: “2022’de 13 ilçemizde toplamda 522 bin ton sıcak asfalt serimi gerçekleştirdik”

Yol Yapım Bakım Onarım Dairesi, Kalite Kontrol Şube Müdürü Ahmet Serkan Ataman, “Yol Yapım Bakım Onarım Daire Başkanlığı olarak, 24 saat odaklı çalışan icracı bir daire başkanlığıyız. 2022’de Çamlıyayla’dan Anamur’a kadar 13 ilçemizde, toplamda 522 bin ton sıcak asfalt serimi gerçekleştirdik. Ayrıca grup yollarımızda 1071 kilometre sathi kaplama imalatı ve 13 ilçemizde toplamda 308 bin metrekare kaldırım imalatını tamamlamış olduk. Dikenli Yol Alt Geçidi, Göçmen Katlı Kavşağı, akabinde Mut Fatma Türkon Köprüsü gibi büyük sanat yapılarını da 2022 senesi içerisinde tamamladık” dedi.

“En çok asfalt serimini Akdeniz ilçemizde gerçekleştirdik”

Ataman, 2022 yılı içinde en çok çalışmayı Akdeniz ilçesinde yaptıklarını anlatarak, “Akdeniz ilçemiz en çok asfalt serimini gerçekleştirdiğimiz yer. Çay, Çilek ve Özgürlük Mahalleleri’ne ve özellikle Tırmıl Sanayi Bölgemize de bu sene el attık. Oradaki sanayi yollarını ve Abdi İpekçi Caddesi’ni yeniledik. Yenişehir ilçemizde 3. Çevre Yolu’nun revizyonunun yüzde 80’ini tamamladık. 3. Çevre Yolu’nu komple yeniliyoruz. 2 kanalize kavşağımızı yaptık. Devamında kanalize kavşaklarımız olacak. 2. Çevre Yolu’nun devamında Vatan Caddesi’nden batıya doğru 950 metrelik bir kısımda, yeni yol yapım çalışmamızı tamamladık. Ocak ayı içerisinde Vatan Caddesi ile 2. Çevre Yolu kesişiminde yapacağımız kavşak çalışmasıyla, buradaki yolu da trafiği açacağız” diye konuştu.

“İlçelerimizin tamamında çok önemli çalışmalar yaptık”

İlçelerdeki önemli çalışmalara da değinen Ataman, “Anamur’a bağlı İnönü, Fevzi Çakmak, 19 Mayıs, Hızır Reis gibi caddelerin hepsinin kaldırım ve tüm altyapı çalışmalarını, yağmur hatlarıyla birlikte yeniledik. Mut’ta Fatma Türkon köprümüzü yaptık. Ara arterlerin yapımını Ocak ayı içerisinde tamamlayacağız. Sadece yol bağlantıları kaldı. Silifke’de Kum Mahallesi’nde Yusuf Özlen, Palmiye, Göksu Caddeleri’ni tamamladık. Erdemli’de çalışmalarımız devam ediyor. Şu an Tarsus'ta, önemli bir tarım yolu olduğu için Yenice Çiçekli Yolu diye adlandırdığımız kısımda çalışmalarımız devam ediyor. 13 kilometrelik sıcak asfalt kaplama imalatımız var ve bunun 10 kilometresini tamamladık. Ocak sonu itibariyle de bu çalışmayı 13 kilometre olarak D-400 karayoluna bağlamış olacağız. Tarsus’ta eski Çamlıyayla yolunda çalışmamız var. Burası Tarsus'un ilk 35 metrelik yolu olacak. Ayrıca bisiklet yoluyla birlikte planladık. 2022 yılı içerisinde sadece taşıt trafiği değil, aynı zamanda bisikletlilere ve yayalara da hitap edecek modern ve kaliteli yollar yaptık. Hedefimiz, bu doğrultuda 2023 yılında da ilerlemek. Başkanımız Vahap Seçer’in de dediği gibi ‘yolumuz artık daha açık’ ” ifadelerini kullandı.