Mersin'de Ağaç Katliamı, Belediyeden Açıklama Geldi

Mersin'de tepki çeken olay için açıklama...

Mersin'de Ağaç Katliamı, Belediyeden Açıklama Geldi

Eski Mezitli Mahallesi’nde 76 dönümlük kızılçam ormanının bir gecede kesilmesine tepki gösteren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ağaçların kesildiği bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

Yaşanan katliamla ilgili bilgi alan Başkan Tarhan, benzer katliamların yaşanmaması için sorumluların gereken cezayı almalarını istedi.

Daha önce de aynı bölgede benzer katliamların yaşandığına dikkat çeken Başkan Tarhan, “2017 yılında da yaşadık yine aynı bölgede, aynı kişiler tarafından yapıldı. Ağaçlandırılması sözü verilmesine rağmen burada yine limon ağacı dikildi. 2017'den bu yana bir gelişme yaşanmıyor. Bunun sonucunu biliyorlar ve bir şey olmadığını görüyorlar. Vatandaş 'yapanın yanına kar kalıyor' diyerek yapıyor bu eylemi. Çevre katliamlarına neden olanlara en ağır cezanın verilmesi gerekiyor. Bazen insan bireysel olarak da, belediye başkanı olarak da 'Bu kadar da olmaz' diyor. Orman kanunu diye bir kavram var ama halk arasındaki anlamı Orman Kanunu, yani hukukun yok sayıldığı bir kanun anlamında yorumlanıyor. Vatandaşın giderek kanunsuz davranması normal gibi karşılanıyor. Yeter artık diyoruz. İlk değil ama son olsun istiyoruz” dedi.