Mersin'de Ekmek Fiyatlarındaki Farklılık Tepkilere Neden Oluyor

1 lira mı, 1.25 lira mı?

Mersin'de Ekmek Fiyatlarındaki Farklılık Tepkilere Neden Oluyor

Mersin’de 200 gramlık ekmek fiyatının bazı bölgelerde 1 tl, bazı bölgelerde ise 1,25 tl olması vatandaşların tepkisini çekti.

Mersin’in merkez ilçelerinde ekmek fiyatlarındaki farklılık akılları karıştırıyor. Bazı fırınlar ve marketler 200 gramlık somun ekmeği 1 liraya satışa sunarken, bazı satış noktalarında ise 1 lira 25 kuruşluk ücret talep ediliyor. Yine pide fiyatlarında da aynı farkın görülmesi vatandaşların tepkisine neden oluyor. Farklı ilçelerde ve hatta aynı mahalledeki farklı satış yerlerinde değişik fiyat görenler şaşkınlıklarını gizleyemezken, ekmek fiyatlarındaki belirsizliğin sebebine ilişkin resmi mercilerden de bir açıklama bulunmuyor.

Bilindiği gibi 23 Eylül 2018 günü Mersin’de ekmeğe 25 kuruşluk bir zam yapılmış ve 200 gramlık somun ekmeğin fiyatı 1 liradan 1 lira 25 kuruşa çıkarılmıştı. Gelen tepkiler üzerine ise 4 Ekim 2018 günü gelen zam geri çekilmiş ve Mersin’de ekmek fiyatı tekrar 1 liraya düşürülmüştü. Yine 6 Mayıs 2019 günü ekmek fiyatları tekrardan 1 lira 25 kuruş olarak güncellenmişti.

Mersin merkez ilçelerdeki fiyat farklılığına tepki gösteren bazı vatandaşlar ekmeğin 1 liradan satıldığı market ve fırınları tercih ederken fiyat farklılığının nereden kaynaklandığına dair yetkili mercilerden henüz bir açıklama gelmedi.