MERSİN'DE İLÇE BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI İSTİFA ETTİ

Yazılı açıklamayla istifa ettiğini duyurdu.

MERSİN'DE İLÇE BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI İSTİFA ETTİ

2019 yerel seçimlerinde Belediye Meclis üyeliğine seçilen ve seçim sonrasında ise Tarsus Belediye Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Av. Ünzile Kuru, görevinden istifa ettiğini açıkladı.
 
İstifa dilekçesini başkanlık makamına sunan ve ardından sosyal medya hesabından da kamuoyu ile paylaşan Av. Ünzile Kuru, Tarsus Belediye ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeliği görevini sürdürdüğünü belirtti.
 
Ünzile Kuru, “31 Mart 2019 yerel seçimleri ile Tarsus’a yaşattığımız zaferin ardından CHP’den meclis üyesi olarak seçildim ve Tarsus Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevine layık görüldüm.
 
Aradan geçen 20 aylık süreçte birçok zorluğa rağmen görevimi, hem bulunduğum makama hem bana güvenenlere duyduğum sorumluluk gereği CHP ilkelerine bağlılıkla, en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştım.
 
Ancak bugün geldiğimiz noktada, Tarsus Belediye Başkanı sayın Dr. Haluk Bozdoğan’ın, idari, ilkesel ve yöntem tercihlerindeki görüş ayrılıklarının giderilemez olduğu konusundaki kanaatim ve bu görevi daha fazla devam ettirmenin mümkün olmadığına dair kararım netleşmiştir.
 
Gözbebeğimiz, kadim kentimiz Tarsus’umuzun en iyi hizmetleri hak ettiğine ve gelecek aydınlık günlere ancak CHP Belediyeciliği ilkeleri doğrultusunda taşınabileceğine inancım tamdır.
 
Bu düşüncelerim gereği, Tarsus Belediye Başkan Yardımcılığı görevimden istifa ediyorum. Tarsus Belediye Meclis üyeliği ve Mersin Büyükşehir Meclis üyeliği görevimi, layıkıyla ve sorumluluk bilinciyle yapmaya devam edeceğim” dedi.