MERSİN'DE KORKUTAN İDDİA, HASTANELERDE YER KALMADI

Koronavirüsle mücadele sürüyor, iddiaların ardı arkası kesilmiyor.

MERSİN'DE KORKUTAN İDDİA, HASTANELERDE YER KALMADI

Resmi sayılara göre son iki haftada koronavirüs vakaların yüzde 100 arttığı Mersin’de kamu hastanelerinde boş yatak kalmadığı, il sağlık müdürlüğüce özel hastanelere yazılı talimat gönderildiği iddia edildi.

Koronavirüs illetiyle mücadele devam ederken Mersin ile ilgili bir korkutan iddia daha ortaya atıldı. Vakaların yüzde 100 artış gösterdiği il genelinde devlet hastanelerinde yer kalmadığı, bu sebeple özel hastanelere talimat gittiği belirtildi.

Alınan bilgiye göre koronavirüs vakalarının yüzde 100 artış gösterdiği Mersin'de iddialara göre Şehir Hastanesi, Toroslar Devlet Hastanesi ve Mersin Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yoğun bakım üniteleri tamamen doldu. İl Sağlık Müdürlüğü'nden özel hastanelere yazılı talimat gönderilerek, ağır hastalar için yoğun bakım ünitesinde yatak ayırmaları istendi.

Sosyal medyada da sıkça paylaşılan iddiayla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmezken, kamu hastanelerindeki test talebi yoğunluğunda da gözle görülür bir artış olduğu öğrenildi.

Öte yandan Mersin'deki durumu Güney Gazetesi'nden Abidin Yağmur'a değerlendiren Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, "Mersin'e girişler derhal durdurulmalı. 10 gün önce günlük vaka sayısı 1000 iken, bugün bu sayı 1500'e çıktı. Yoğun bakım ünitelerinde yatak sıkıntısı yaşanıyor. Şehir Hastanesi'nde 2 onkoloji doktoru hasta oldukları için hasta bakamıyorlar. Mersin'de şehirlerarası trafiğin mutlaka durdurulması lazım. İşe toplu gidiş gelişler durdurulmalı. Toplu hareketlilik önlemeli" çağrısında bulundu.