MERSİN'DE KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMAYACAK

MERSİN'DE KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMAYACAK

MERSİN'DE KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMAYACAK

Eğitimci yazar Faik Güçlü ve Dr. Ruhsat Uçar ile birlikte Kütüphanesiz Okul Kalmasın “ projesi kapsamında bir çok okula kitap desteği yapıldı.

 

Son olarak Çamlıbel Kız Meslek Lisesine kütüphanesine çok sayıda Kitap desteği veren ikili ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın’ projesi kapsamında 1000 civarı kitabı Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek’inde katıldığı bir programda okul yöneticilerine teslim ettiler.

Eğitimci yazar Faik Güçlü; şunları söyledi;

Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projemizi bir yıl önce başlattık. DR.Ruhsar Uçar ile birlikte proje kapsamında yaklaşık bir yıl önce ilk olarak Yusuf Bayık ilköğretim okulunda gerçekleştirdik, O zaman Kütüphanenin raflarını Toroslar Belediyesine yaptırdık, kitaplarını ise sosyal medya kampanyasıyla vatandaşlardan topladık.
Bu kampanyayı genişletmek için Doktor hanımla birlikte il Milli eğitim Müdürüne giderek destek istedik, Müdür bey bizden 10 okulda açmamızı istedi.

Biz de köy okulları başta olmak üzere 10 okul belirledik, Ve bu okulları ziyaret ettik. Kütüphane için Kitap toplamaya başladık ve peyderpey açtık.
Daha çok okula kütüphane kazandıralım istedik, Akdeniz kent konseyi Yürütme kurulu üyesi oldum, Bu projeyi kent konseyi yönetim kurulunda gündeme getirdim.

“Akdeniz’de kütüphanesiz okul kalmazsın “
ismiyle başladık bu doğrultuda yaklaşık 25 okula kitap desteği sağlandık. Akdeniz sınırları içerisinde Ruhsar Uçar hocamla birlikte kampanyamıza dahil ettiğimiz Okullari kütüphaneye kavuşturmaya devam ettik
Hafta içerisinde Değirmen çay ilköğretim okulunu açtık. Sırada Ayvagediği var, topladığımız kitapların üzerine biraz daha kitap ekleyip orayı da en kısa zamanda açacağız dedi.
Ayrıca Proje kapsamında Yenişehir’de bir tiyatro oyunu sergiledik.

Tiyatroya gelenler kitap getirdi, topladığımız kitapları Yusuf Bayık, Değirmençay Gözne çok programlı lise, Arslanköy ilkokulu ,Yeşil çimen kanuni ilkokulu, kütüphanelerini sıfırdan oluşturduk.

Ayrıca Tepe Köye ve Çamlıbel Kız Meslek Lisesine 1200 kitap verdik.

Bazı okullara kitapların tamamını karşılayan hayır severlerin isimleri verildi.

Mehmet Özdemir, Adnan Gündoğdu Mahmut Elibol, Numan Olcar, Batuhan AŞUT,  Beritan Gökçe, Fatma Yıldırım, Rezzan Bilcen, Ayşe Öztürk, Zeynep Müftü, Yiğit Gökşen, Faik Burak Gazi, Zafer Özturan Şahin, Mustafa Gültak , Anıl Akü, İrfan Güler, Fatma Yıldırım, Nabider Ertaş, ve Ciğerci Doğan ve şu anda isimleri hatırlayamadığım. Kitap kampanyamıza destek veren bir çok işadamları var hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Kaynak:Olay Mersin