MERSİN’DE SEL MAĞDURU 300 HANEYE 960’AR TL NAKDİ YARDIM YAPILDI

MERSİN’DE SEL MAĞDURU 300 HANEYE 960’AR TL NAKDİ YARDIM YAPILDI

MERSİN’DE SEL MAĞDURU 300 HANEYE 960’AR TL NAKDİ YARDIM YAPILDI

Mersin’de 6 Ocak sabahında etkili olan sağanak yağış kentte sel felaketine neden olmuştu. Mersin Büyükşehir Belediyesi, selin yaralarını hızla sararken, Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü (IOM) ile işbirliği sağlayarak, sel mağduru dar gelirli 300 haneye 960’ar TL’lik nakdi yardımlar ulaştırdı.

MERSİN/ (FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ)

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü’nün (IMO) işbirliğiyle Mersin genelinde sel felaketinden etkilenen dar gelirli 300 haneye 960’ar TL’lik nakdi yardımlar yapıldı. İşbirliği çerçevesinde yardımlar ilk gün Tarsus Güney Mezarlığı Taziye Evi’nde, ikinci günde ise Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda toplam 300 haneye ulaştırıldı.

Mersin’de, 6 Ocak sabahından itibaren 2 gün süreyle etkili olan ve metrekareye düşen yağış miktarının yer yer 200 kiloyu aştığı sağanak yağış, sel felaketine neden olmuş ve 2 kişi hayatını kaybetmişti. Selin yaşandığı esnada sahadaki çalışmalarıyla yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, selin ardından da mağdur vatandaşların yaralarını sarıyor.

Büyükşehir Belediyesi ile BM Uluslararası Göç Örgütü sel mağdurları için işbirliği yaptı

Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal hizmet uzmanları sel felaketinin ardından saha incelemeleri yaparak selden etkilenen 1500 civarı haneye ulaştı. İncelemeler, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı Sosyal Hizmet ve Sosyal Yardımlar Yönetmeliği”nin ilgili hükümlerindeki kriterler çerçevesinde ele alınarak selden etkilenen dar gelirli 300 haneye ulaşıldı. Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü’ne (IOM) başvuran Büyükşehir Belediyesi, yapılan işbirliğiyle selin yaralarını sarıyor.

“1500’e yakın hanede zararlar ve dolayısıyla insanların birtakım mağduriyetleri oluştu”

Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal hizmet uzmanları ve IOM tarafından yapılan incelemeler sonucu tespit edilen 300 haneye Birleşmiş Milletler’in “Acil Durum Müdahale Programı” kapsamında 960’ar liralık destek sağlandı.  Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Ocak’ın ilk haftasında kentimizde çok ciddi bir sel felaketi yaşandı. Bundan dolayı yaklaşık 1500’e yakın hanede zararlar ve dolayısıyla insanların birtakım mağduriyetleri oluştu. Bunun üzerine felaketin meydana gelmesinden yaklaşık 2 gün sonra imkanlarımızı devreye sokarken bir taraftan da Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü’ne konuyla ilgili bir başvuruda bulunduk. Bu konuda kendilerinden destek istedik. Konuyu kendileri de değerlendirdiler ve bölgemizdeki 300 haneye nakdi yardım yapabilecekleri şeklinde bir değerlendirmede bulundular. Şu anda da hane başı 960 TL olarak belirlenmiş olan nakdi yardımın dağıtımı sağlanıyor.”

Mersin’deki sel felaketinde ne yaşanmıştı?

Mersin’de 6 Ocak Pazartesi sabahında etkili olan sağanak yağış, iki gün süreyle kent merkezinde ve ilçelerde etkisini sürdürerek sel felaketine neden olmuştu. Metrekareye düşen yağış miktarının yer yer 200 kiloya ulaştığı yağış, evlerde ve işyerlerinde su baskınlarına neden olmuş, 2 kişi hayatını kaşbetmişti. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün “kırmızı kodlu” aşırı yağış ve sel uyarısı üzerine tüm birimleriyle teyakkuza geçerek sel felaketinin doğurabileceği olumsuzlukları en aza indirmek için sahada aralıksız çalışma yürütmüştü.

Büyükşehir Belediyesi, kurduğu Kriz Masası ile gelen ihbarları değerlendirerek sel mağdurlarının da yardımına yetişmişti. Bu kapsamda Tarsus Kaymakamlığı’nda oluşturulan Kriz Masası’yla koordineli şekilde çalışan Büyükşehir Belediyesi, 5 otobüs tahsis ederek ova bölgede bulunan mahallelerde çadırda kalan binlerce tarım işçisini spor salonuna ve belirlenen diğer noktalara taşımıştı.