Mersin'in Hayali 'Metro Projesi'ne Korona Virüsü Engeli

İhalesi ertelendi...

Mersin'in Hayali 'Metro Projesi'ne Korona Virüsü Engeli

Mersin'de yapılması planlanan Metro inşaatının ihalesine sayılı günler kalan Çin'de yayılan korona virüsü nedeniyle ertelendiği açıklandı.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkarak birçok ülkeye yayılan ve yüzlerce insanın ölmesine neden olan koronavirüsü, Uzun yıllardan bu yana Mersin'in en büyük hayalleri arasında gösterilen Mersin Metrosunu da vurdu. Mersin'de önümüzdeki günlerde ihalesi yapılması planlanan 2019/714553 İKN'li “Mersin TCDD Garı - Mezitli Arası LRT Metro Hattı İnşaat ve Elektromekanik Sistemler Temin, Montaj, İşletmeye Alma ve Metro Araçlarının Temini İşi ihalesinin korona virüsü nedeniyle ertelendiği açıklandı.

Normal şartlarda, ihaleye katılım için Ön Yeterlik aşamasının son başvuru tarihinin 27/02/2020 olduğu hatırlatılırken, yapılan resmi açıklamada, "Uzak ve Yakın Doğu ülkelerinin dünya inşaat pazarındaki ağırlıkları yüzde 50’nin üzerindedir. Bu bağlamda, Çin başta olmak üzere Uzak ve Yakın Doğu ülkelerinde ortaya çıkan ve dünya genelinde etkili olan CORONA/COVİD-19 virüsüne bağlı oluşan seyahat ve çalışma kısıtlamaları nedeniyle söz konusu ihalemizde, rekabet ortamının daha iyi oluşturulabilmesi için, Ön Yeterlik son başvuru tarihinin 20 gün süreyle ertelenmesi kararı alınmıştır." denildi.