Mersin'in Yükseklerinde Kar Esarete Dönüştü, Belediye Yardıma Koştu

Mahsur kalan vatandaşlar belediye ekiplerince kurtarıldı...

Mersin'in Yükseklerinde Kar Esarete Dönüştü, Belediye Yardıma Koştu

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yüksek kesimlerde artan kar yağışlarında mağduriyet yaşayan vatandaşların imdadına yetişti.

Mersin’in Mezitli İlçesi Fındıkpınarı Mahallesi ile Durmaz Mevkii arasındaki bölgede kış şartlarına elverişsiz koşullarda yakalanan ve tedbirsiz yola çıkan vatandaşlar karda mahsur kaldı. Ekipler, 3 saat süren yoğun çalışmayla 12 aracı kurtardı. Mağduriyeti giderilen vatandaşlar, araçlarıyla sorunsuz bir şekilde yollarına devam etti.

Mezitli İlçesi’nde yer alan 1189 rakımlı Fındıkpınarı Mahallesi ile Durmaz Mevkii arasında dün akşam saatlerinde mahsur kalan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin çağrı merkezine bildirimde bulundu. Kış şartlarına elverişsiz koşullarda yakalanan ve tedbirsiz yola çıkan vatandaşlar, Mersin merkezine yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunan bölgede mahsur kaldı. Bölgeye hızlıca ulaşan ekipler, araçlarıyla buzlanmadan kaynaklı mağduriyet yaşayan vatandaşları sorunsuz bir şekilde kurtararak yollarına devam etmelerini sağladı.

Mahsur kalan 12 aracın kurtarıldığı çalışma 3 saat sürdü. 6 kişilik 2 ekip, yoğun bir çalışma sürdürdü. Ekipler, 2 greyder, 2 pikap ve bir kazıcı yükleyici kepçe yardımıyla yaklaşık 4 kilometrelik yolda vatandaşların imdadına yetişerek, karda mahsur kalanları kurtardı. Ekipler, ayrıca kurtarıcıları arayarak, araçları hasar görmüş vatandaşlara yardımcı oldu.