Mezitli Belediye Meclisinde Şehitlere Saygı

Mezitli Belediye Meclisinde Şehitlere Saygı

Mezitli Belediye Meclisinde Şehitlere Saygı

Mezitli Belediye Meclisinin Mart Ayı Olağan Toplantısında, geçtiğimiz hafta Suriye İdlib’te yaşanan saldırı sonrası şehit olan 34 askerimize saygı duruşunda bulunuldu. Meclis üyeleri Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan tarafından “Başta İdlib şehitlerimiz olmak üzere vatan savunmasında hayatını kaybeden tüm şehitlerimize ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e saygı duruşuna davet ediyorum” diyerek, saygı duruşu ve İstiklal Marşı için ayağa davet edildi. Daha sonra tüm meclis üyeleri ve konuklar 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızı okudu.

Daha sonra geçilen meclis toplantısında gündemdeki konular ve komisyondan gelen kararlar görüşüldü

İlk olarak Mezitli Belediyesinde Tam Zamanlı Sözleşmeli çalıştırılacak personellerin ücretinin belirlenmesi teklifi konunun detaylarıyla görüşülmesi amacıyla komisyona sevk edildi.

Daha sonra çeşitli branşlarda Mezitli’yi temsil edecek sporculara yardım yapılması teklifi görüşüldü. Bu tür yardım taleplerinin son dönemde artması nedeniyle tüm yardımlara yanıt verilebilmesi amacıyla Mezitli Belediyesi Spor Ödül Yönetmeliğinin güncellenmesi gerektiği dile getirildi. İlgili teklif tüm komisyonlar tarafından görüşülerek Nisan Ayı Meclisi’ne getirilecek.

Mecliste ayrıca İnşaatı devam eden Mezitli Cemevi’ne nakdi yardım yapılması, Pazar Yerleri Düzenleme Yönetmeliğinde düzenleme yapılması, Mezitli dördüncü Etap (Tece Planlama Bölgesi) 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı teklifleri de görüşüldü.

Mezitli’nin 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı konusunda diğer belediyelerin çok önünde olduğunu ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Gerek meclis üyelerimiz gerekse çalışma arkadaşlarımız son derece titiz bir şekilde çalışarak dördüncü Etap planı da hazırladılar. Maalesef bir çok belediye henüz daha ikinci etapta olduklarından Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde onaylanmasında aksamalar yaşanıyor. Çok zor bir çalışma ancak çalışma arkadaşlarımız olağanüstü bir gayretle dördüncü etaba kadar geldiler. Bu durum bizim ne denli sistemli ve hızlı çalıştığımızın en büyük göstergesi. Bu konuda geçtiğimiz hafta Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde bir toplantı gerçekleştirdik. Çok yararlı oldu. Kısa sürede çok daha fazla yol alacağımızdan eminim” dedi.