Mezitli’nin Minikleri 23 Nisan Coşkusunu Aileleriyle Birlikte Yaşadı

Mezitli’nin Minikleri 23 Nisan Coşkusunu Aileleriyle Birlikte Yaşadı

Mezitli’nin Minikleri 23 Nisan Coşkusunu Aileleriyle Birlikte Yaşadı

Mezitli Belediyesi bünyesinde hizmet veren Bircan Tüfekçioğlu, Enis-Necip Tüyeni ve Mustafa Baysan Çocuk Gündüz Bakımevlerinin minikleri tarafından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği düzenlendi. Minikler, TBMM’nin açılışının 102. Yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen şenlikte, sergiledikleri gösterilerle izleyenleri hayran bıraktı.

23 Nisan'ı hazırladıkları gösterilerle kutlayan minikler, rengarenk kostümleri ve hünerleriyle Mezitli Belediyesi Amfitiyatroyu dolduran ailelerine unutulmaz anlar yaşattılar. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın da katıldığı şenlikte öğrenciler, farklı kültürlerin halk oyunlarını sergileyerek, Türkiye'nin farklı renkleriyle büyük bir ülke olduğunun mesajını verdi. Kafkas, Roman, Atabarı gibi farklı kültürel ve yöresel oyunların sergilendiği gösteride, Atatürk'ün hayatı da minik çocuklar tarafından mini bir oyunla anlatıldı.

Konuşmasına "Büyük bedeller ödenerek gerçekleştirilen bu kazanımlardan asla vazgeçmemeliyiz. Çocuklarımızı yetiştirirken, ülkesini seven çağdaş ve demokratik değerlere saygılı bireyler olmaları için özen göstermeliyiz" diyerek başlayan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, çocukların 23 Nisan neşesini yaşamasının son derece önemli olduğunu belirterek, "Bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün ne kadar büyük bir insan olduğunu çok daha iyi anlıyoruz. Büyük Atatürk, 19 Mayıs 1919’da birkaç kişiyle Samsun’a çıkmasının ardından bir yıl bile  geçmeden Türkiye Büyük Millet Meclisini kurmayı başarmıştır. Bu nedenle Milli bayramlarımızı, karnavala dönüştürerek milletimizin belleğinde yer almasını sağlamak en büyük görevlerimizden bir tanesidir. 23 Nisan dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram. Bunu çok iyi anlayarak çocuklara verilen öneme ve değeri iyi anlamak gerekiyor. En çok güvendiği kesim gençler ve çocuklardı. Dünyada hala bir örneği olmayan bir olgu. Halkımız çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin ne zor şartlar altında kurulduğunu asla unutmamalı" dedi.

Gelecekte çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin bugünün çocukları tarafından şekilleneceğine vurgu yapan Tarhan, "Geleceğimizin aydınlık olması için çocuklarımızın eğitimine önem veriyoruz. Başarılı bir eğitim veren hayırseverlerimizin desteğiyle kazandırdığımız Bircan Tüfekçioğlu, Enis-Necip Tüyeni ve Mustafa Baysan Çocuk Gündüz Bakım Evlerimiz, Türkiye'nin en önemli eğitim kurumları arasına girdi. Eğitimin ülke gelişiminde son derece önemli olduğunu biliyor ve ona göre çalışıyoruz" diye konuştu.

Törende, Mezitli Belediyesi Gündüz Bakımevleri Koordinatörü Figen Kocaoğlu ve Eğitim Müdürü Nezaket Aktaş da, yaptıkları konuşmalarda, Türkiye'nin geleceği için aydınlık ve Atatürkçü çocuklar yetiştirmeye çalıştıklarını dile getirdi.