“Özel Çocuklara Bayram Tıraşı”

“Özel Çocuklara Bayram Tıraşı”

“Özel Çocuklara Bayram Tıraşı”

Ahmet, Ayşe, Ceren ve diğerleri, onlar özel çocuklarımızdan bazıları. Onların yüzü gülsün diye ekipler bayram öncesi okullarına gitti ve bayram tıraşını yaptı. Bayram tıraşı olan minik Hakan ise tıraş sonunda gelen misafirlere piyanosu ile müzik dinletisi sundu.
Burası Mersin Erdemli Özel Uygulama Okulu. Mersin Erdemli Belediyesi ve Erdemli ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü, “öğrencilere sıfır rakımından iki bin rakımına berber ve kuaför hizmeti” projesi kapsamında limon ağaçları ortasında ki okulda yerini aldı.


Okul bahçesinde berber abileri ve kuaför ablaları ile bir araya gelen minik yüreklerin, bayram öncesi saç tıraşı kızların ise kuaför işlemleri özenle yerine getirildi. Sıfır rakımından Torosların zirvesine kadar öğrencilere düzenli berber ve kuaför hizmeti veren ekipler, bayram öncesi yaptığı çalışma ile de ‘özel çocukların’ yüzünü güldürdü.
“Özel Çocukların Mutluluğu”
Bütün gayretlerinin çocuklarının yüzünü güldürmek için olduğunu ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Erdemli Özel Eğitim Uygulama Okulu’ndayız, özel çocuklarımızla beraberiz. Özel çocuklarımızın, her zaman olduğu gibi bayram münasebetiyle de, yüzü gülsün çocuklarımız mutlu olsun düşüncesiyle, onların tıraşını yapıyoruz. Çocuklarımızın hayatını kolaylaştırma adına okulda birçok düzenleme yapıyoruz. Bizim çocuklarımızı geleceğe, yarınlara en güzel şekilde hazırlama adına, onların hayatını kolaylaştırma adına ve ailelerine yük olmamaları adına bir dizi proje ve programlar uyguluyoruz. Bu günde mübarek Ramazan Bayramı münasebetiyle, özel çocuklarımızın tıraşını yapıyoruz. Çocuklarımızın mutlu olması, çocuklarımızın yüzünün gülmesi bizim için en önemli gurur kaynağı” diye konuştu.
Birinci önceliklerinin öğrencilerin yüzünün gülmesi olduğunu vurgulayan Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, “Zaten bütün gayemiz hedefimiz öğrencilerimizin en iyi şekilde yetişmesi. Birinci önceliğimiz aslında onların mutlu olması” diye konuştu.
Bayram tıraşı olan minik Ahmet’in ise mutluğu yüzünden okunuyor. En yakışıklı kendisinin olduğunu ifade eden Ahmet Deveci“ Bayram tıraşı oluyorum ama. En yakışıklı kim oluyor? Ben oluyorum, ben” diye konuştu.
Diğer bir öğrenci Hakan Deligöz ise “ Tıraş yapıyorlar ”diye konuştu
Kuaför ablaları ile eğelenerek zaman geçiren Nurgül Cin ise “ Güzel oluyor” dedi.
Bayram tıraşı olduğunu ifade eden Süleyman Acer ise, “Saçımı kestiriyorlar. Bayram tıraşı oluyorum” diye konuştu.
Öte yandan, program minik Hakan’ın verdiği özel müzik dinletisi ile sona erdi.