RAMAZAN’IN MANEVİYATI TOROSLAR’I SARDI

RAMAZAN’IN MANEVİYATI TOROSLAR’I SARDI

RAMAZAN’IN MANEVİYATI TOROSLAR’I SARDI

“Toroslar’da Ramazan Başka Güzel”

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Bengütürk Tv’de yayınlanan iftar ve sahur programlarının canlı yayın konuğu oldu, tüm Türkiye’ye Toroslar’ın güzelliklerini anlattı.

 

Birliğin, beraberliğin ve hoşgörünün sembolü haline gelen Toroslar Belediyesi’nin İftar Programları; Ramazan’ın manevi atmosferini ve kültürel zenginliğini teneffüs etmek isteyenlerin ortak adresi oldu.

Ramazan ayı süresince her gün            farklı bir mahallede düzenlenen iftar sofrası ve geleneksel Ramazan eğlenceleri, mahalle sakinlerinin ve çocukların yoğun ilgisini görüyor.

 

Osmaniye Mahallesi’nde gerçekleştirilen iftar programında, ünlü halk ozanı Aşık Sefai de sahne alarak, katılımcıların gönül teline dokundu.

 

“Başkan Yılmaz, Toroslar’ın Güzelliklerini Canlı Yayında Tüm Türkiye ile Paylaştı”

 

Bengütürk Tv’de, Ramazan ayına özel olarak hazırlanan “Sevban Durmaz’la İftara Doğru” Programı Osmaniye Mahallesi’nden canlı olarak yayınlandı.

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, tüm hemşehrilerinin Ramazan ayını tebrik ederek, göreve geldiği 3 yılda hayata geçirdi proje ve çalışmalarını anlattı. Toroslar’da yaşanan manevi atmosferin güzelliği tüm Türkiye ile paylaşıldı. Programda, Başkan Yılmaz’a MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik ve Mersin İl Müftüsü Şaban Kondi de eşlik etti.

İftar Yemeğinde Vatandaşlar, Aynı Sofrayı Paylaşmanın Mutluluğunu Yaşadı

 

İftar yemeğinin ardından söz alan Osmaniye Mahalle Muhtarı Cengiz Şahpaz, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a geleneksel iftar yemekleri ve Ramazan eğlenceleri için teşekkür etti.

 

Başkan Yılmaz da Ramazan ayının birlik, beraberlik ve mağfiret ayı olduğunu belirterek; “Biz de bu güzellikleri sizlerle hep beraber yaşamak için iftar sofralarımızı her gün farklı bir mahallemizde kuruyoruz. Karagöz-Hacivat, Meddah, sihirbaz gösterileri ve İbiş ile Memiş’e kadar birçok etkinliğin yer aldığı Ramazan panayırımızda çocuklarımızın hafızalarında güzel hatıralar bırakmak istiyoruz. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin. Tuttuğunuz oruçları, ibadetleri kabul eylesin” diye konuştu.

 

“Kuvayimilliye Karargâhı’nda Sahur Heyecanı Yaşandı”

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın, kent tarihini ve kültürel mirası gün yüzüne çıkaran projelerinden biri olan Kuvayimilliye Karargahı’nda, sahur programı düzenlendi.

 

Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 100. yıl dönümünde Buluklu Mahallesi’nde kente kazandırılan karargahta, Bengütürk Tv’de yayınlanan “Sevban Durmaz’la Sahura Doğru Programı” yapıldı.

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa; Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet,  MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan, AK Parti Toroslar İlçe Başkanı Bekir Topçu, Toroslar İlçe Emniyet Müdürü Barış Murat Başol, Toroslar İlçe Müftüsü Bayram Danacı ve Cumhur İttifakı Teşkilat Başkanları da katıldı.

 

Başkan Yılmaz programda; Ramazan ayında gerçekleştirdikleri etkinlik ve çalışmaların yanı sıra eğitimden sağlığa, ulaşımdan imara, spordan turizme, kültürel mirastan tarım ve istihdama kadar birçok projesini de anlattı.

 

Kaymakam İbrahim Çenet de İlçe Kaymakamlığı olarak Ramazan ayında yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi vererek,  katılımcılar da Toroslar İlçesinde yaşanan birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.