ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERLE SİLİFKE’DEYDİK

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERLE SİLİFKE’DEYDİK

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERLE SİLİFKE’DEYDİK

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Şehit Aileleri ve Gazi Hizmetleri Şube Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen gezi etkinliğinde, şehit aileleri ve gaziler bir araya geldi. Mersin ve Silifke’den katılım sağlayan 58 şehit yakını ve gazi, Silifke’deki Şehitlik ziyaretinin ardından, ilçedeki görülmeye değer birçok noktayı gezdi.

Gezinin bir durağı da Gazi Çiftliği oldu

Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği geziyle Şehit aileleri,  gaziler ve yakınları Silifke’de bir araya geldi. İlk olarak Silifke Şehitliği’nde şehit mezarları ziyaret edildi. Şehitlik ziyaretinin ardından Ata mirası Gazi Çiftliği’ne giden misafirler, atölyelerden kütüphaneye kadar birçok imkana sahip çiftlik binasını gezdi, ardından Gazi Çiftliği ile ilgili belgesel izledi. Gazi Çiftliği’ndeki öğle yemeğinin ardından Dalyan’ı gezen misafirlerin son gezi durağı ise Cennet-Cehennem oldu.

“Buraları görmek çok güzel, çok memnun olduk”

Şehit babası Ergün Kızılgedik, “Bu geziden çok memnunuz. Geçen Tarsus gezimiz de çok güzel oldu. Önce şehitliğimize gittik, ziyaret ettik. Sonra Gazi Çiftliğimize geldik. Buraları görmek çok güzel, çok memnun olduk. Daha önce hiç görmedik. Çok memnun olduk, Atatürk'ün böyle bir eser yaptığına. Gezip görme ile bileceğiz, öğreneceğiz. Bütün milletin gezip görmesini de istiyorum. Sağ olsun Başkanımız” dedi.

“Bu tarihi görerek, soluyarak anlarsın”

Gazi Ali İhsan Kakaç, “Şehitliğimizden sonra, bize yadigar olan Atatürk Gazi Çiftliğimizi ziyaret ediyoruz. Buranın havasını solumak, burayı bu şekilde görmek, Atatürk’ün bize yadigar olarak bıraktığı bu çiftliği tekrar yaşamak çok güzel. Sayın Vahap Seçer Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. O tarihi tekrar solumak lazım. Gençlerimiz, bizden sonra gelecek nesil. Bu tarihi görerek, soluyarak anlar. Burada eski traktörler var, eski biçerler var. Anlatmakla değil, ancak görerek yaşarsın. Çok güzel bir program hazırlamışlar. Böyle gezilerin bize katkısı oluyor. Niye? Bir gün unutuyoruz. Böyle toplanıp sık sık geziler düzenlense, sık sık programlar düzenlense, bizler o zaman daha iyi motive oluyoruz hayata” diye konuştu.