SMA Hastası Bebek İçin 150 Bin Kişi Harekete Geçti

SMA Hastası Bebek İçin 150 Bin Kişi Harekete Geçti

SMA Hastası Bebek İçin 150 Bin Kişi Harekete Geçti

SMA hastası Mehmet Ali bebek için 150 bin nüfuslu Erdemli ilçesi harekete geçti. Erdemli Belediyesi’nin başlattığı destek kampanyasına yediden yetmişe herkes seferber oldu. Kampanya kapsamında tüm Türkiye’den destek bekleniyor.

Türkiye’deki SMA hastası bebeklerden bir tanesi de Mersinli Mehmet Ali bebek. Tip-1 SMA hastası olan Mehmet Ali bebeğinin tedavilerinin karşılanabilmesi için Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu harekete geçti. Aile tarafından Mersin Valiliğinden alınan izne istinaden Erdemli Belediyesi tarafından yardım kampanyası başlatıldı.

Kampanya kapsamında sosyal medya duyuruları, kentin dört bir tarafındaki dijital panolara verildi ve kent merkezinde pilav günü etkinliği ile yardım kampanyası devam ettirildi. Tedavi için yeterli kaynağın ailenin elde edebilmesi için gayretlerinin süreceğini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “ Malumunuz SMA hastaları için çok ciddi bir bedel bunların tedavilerinin sağlanması, biz Erdemli Belediyesi olarak Erdemli ailesi olarak bebeğimizin tedavisini en güzel şekilde yaptırmak adına, bir yardım kampanyası düzenledik. Elbette bugün burada toplanan yardımlar belki bebeğimizin tedavi giderlerinin tamamını karşılamayacak ama biz tabi bu işin peşini bırakmayacağız. Ulusal bazda da biz kampanyamızı sürdürüp, evladımızın sağlığına kavuşması adına elimizden ne geliyorsa inşallah bunu yapıp,  evladımızı sağ salim bir şekilde, sağlıklı bir şekilde ailesine ve topluma kazandıracağız inşallah” diye konuştu.

Kampanyaya destek veren Erdemli Belediyesi’ne çok teşekkür ettiğini ifade eden Mehmet Ali Bebeğin annesi Sümeyye Gölgeli, “Ben Mehmet Ali’nin annesiyim, Mehmet Ali 2,5 aylık şu anda. Kampanyamız %3 oldu çok şükür. Belediye Başkanımızın da böyle bir programı olduğu için de çok mutluyuz. Çok teşekkür ediyoruz kendisine. İnşallah Mehmet Alimizi bir anca önce ilacına kavuşturup onun da Erdemli çocuğu olduğunu göstermek istiyoruz. İnşallah Mehmet Alimiz bir an önce iyileşir” diye konuştu.

Yardımlaşmanın çok önemli olduğunu ifade eden Fatma Mutlu, “Allah şifa versin inşallah, yardımlaşmak güzeldir” diye konuştu.

“Toplumun Her Kesiminden Destek”

Devlet ve milletin omuz omuza verdiği etkinlikte Erdemli Kaymakamlığı, İlçe Müftülüğü,  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ziraat Odası,  Esnaf odaları, Kentin spor takımları Erdemli Belediyespor, Limonspor, Erdemlispor, Yörükspor, siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve binlerce vatandaş kampanyaya destek vermek için akın etti.

Kampanyaya destek vermek için geldiklerini ifade eden Erdemli Belediyespor Yönetim Kurulu Başkanı Taner Korkmaz, “ Canımız yavrumuz Mehmet Ali için Belediyespor Kulübü olarak biz de yönetici arkadaşlarımızla beraber, ekibimizle beraber, sporcularımızla beraber, ailesinin hüznü kalbimizde derin taşıyoruz. Onun için elimizden ne geldiyse biz de destek olalım istedik” diye konuştu.

Kampanyaya destek oldukları için çok mutlu olduklarını ifade eden Erdemli Limonspor Kulübü Başkanı Vehbi Özdemir, “ Erdemli Limonspor Kulübü olarak da biz Mehmet Ali bebeğimizin iyileşmesi için her zaman yanındayız destekçisiyiz. Bu bebek Erdemlimizin bebeği, Erdemlimizin emaneti, bu emanet bize ait, hepimize ait” diye konuştu.

Erdemli halkı olarak Mehmet Ali bebeğimizin yaşaması için mücadele edilmesi gerektiğini ifade eden Saniye Yıldız, “ Hep birlikte Mehmet Ali için el ele verelim. Mehmet Ali’yi yaşatalım” diye konuştu.

Mehmet Ali için seferber olduklarını ifade eden Erdemli Halk Eğitim hocası Fatma Yağcı , “Erdemli Halk Eğitim hocalarıyız, orda yaptığımız ürünlerimizden, öğrencilerimizden topladığımız ürünlerimizden, hayırsever vatandaşlarımızdan topladığımız ürünlerden satış yapıp, Mehmet Ali’ye yardımımız olsun istiyoruz” diye konuştu.

Öte yandan SMA hastası Mehmet Ali bebeğin kampanyası devam ediyor. Destek vermek isteyenler TL.    TR81 0001 5001 5800 7318 2551 49, USD.  TR46 0001 5001 5804 8021 7443 97, EUR.  TR35 0001 5001 5804 8021 7444 01, AED.  TR06 0001 5001 5804 8021 7444 38, ALICI : Abdurrahman Gölgeli adına destek verebilir.