ŞOFÖRLER EĞİTİMDEN GEÇECEK

ŞOFÖRLER EĞİTİMDEN GEÇECEK

ŞOFÖRLER EĞİTİMDEN GEÇECEK

Toplu taşımanın sivil ayağında iyileştirmeler yapmak ve kaliteyi artırmak için çalışmalarına devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, kooperatif ve odalara bağlı şoförlere eğitim vermeye hazırlanıyor. Mart ayında başlayacak eğitimin ardından sınavda başarılı olan şoförlere “Yolcu Taşıma Kimlik Kartı” verilecek.

Eğitim öncesinde Ulaşım Dairesi Başkanı Ersan Topçuğlu, Zabıta Dairesi Başkanı Fuat Tuğluoğlu, İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, kooperatif ve oda temsilcilerinin katılım sağladığı bir toplantı düzenlendi ve izlenecek yol haritası belirlendi.

 

Toplu taşımanın sivil ayağında iyileştirmeler yapmak ve kaliteyi artırmak için çalışmalarına devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, kooperatif ve odalara bağlı şoförlere trafik, halkla ilişkiler, ilk yardım gibi konularda eğitim eğitim vermeye hazırlanıyor.

2 Mart 2020 tarihinde verilmeye başlanacak eğitim öncesinde Ulaşım Dairesi Başkanı Ersan Topçuğlu, Zabıta Dairesi Başkanı Fuat Tuğluoğlu, İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, kooperatif ve oda temsilcilerinin katılım sağladığı bir toplantı düzenlendi. Gerçekleştirilen toplantıda, kooperatif ve oda temsilcileri ile fikir alışverişinde bulunularak, ulaşımda uygulanması planlanan bazı kararlar alınıp, izlenecek yol haritası belirlendi.

Toplantıya katılan tüm kooperatif ve oda başkanları, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yönlendirmeleri ile Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından verilecek eğitimden duydukları memnuniyeti dile getirip, Başkan Seçer’e teşekkürlerini iletti.

Sınavda başarılı olan şoförlere “Yolcu Taşıma Kimlik Kartı”

Eğitim öncesinde şoförlerin adli sicil yönünden herhangi bir sıkıntısının veya AMATEM’den uyuşturucu bağımlılığının olup olmadığının tespiti yapılacak ve uygun olan şoförler eğitime alınacak.

Büyükşehir Belediyesi tarafından verilecek eğitimde, toplu taşımanın sivil ayağında görev yapan şoförlere trafik, halkla ilişkiler, ilk yardım gibi konularda bilgi verilmesi planlanıyor. Eğitim ve düzenlenecek sınavda başarılı olan şoförlere “Yolcu Taşıma Kimlik Kartı” verilecek.