“SU VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ” KONULU RESİM YARIŞMASI’NIN SONUÇLARI AÇIKLANDI

“SU VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ” KONULU RESİM YARIŞMASI’NIN SONUÇLARI AÇIKLANDI

“SU VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ” KONULU RESİM YARIŞMASI’NIN SONUÇLARI AÇIKLANDI

MESKİ’nin düzenlediği “Su ve İklim Değişikliği” temalı resim yarışmasının sonuçları belli oldu. Su kaynaklarının bilinçli ve verimli kullanılması konusunda öğrenciler başta olmak üzere tüm bireylerin bilinçlendirilmesinin hedeflendiği yarışmada, 5-8 yaş grubu aralığında Büşra İnce, 9-13 yaş grubu aralığında ise Sura Yaşa birincilik ödülü almaya hak kazandı.

 

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün “22 Mart Dünya Su Günü” etkinlikleri kapsamında 22 Ocak-13 Mart tarihleri arasında düzenlediği “Su ve İklim Değişikliği” konulu resim yarışması sonuçlandı. Dünyaca ünlü sanatçı Ahmet Yeşil’in başkanlığında oluşturulan seçici kurul (jüri) yarışmaya katılan çalışmaları inceleyerek, ödül alan yarışmacıları belirledi.

 

Türkiye genelinde birçok şehirden ilgi gösterilen yarışmaya 5-8 yaş grubu aralığında 184, 9-13 yaş grubu aralığında 250 öğrenci katıldı. Su kıtlığı ile mücadele, su tasarrufu, suyun önemi, su ve doğa, atıksuların çevreye zararsız hale getirilerek arıtılması gibi konulara dikkat çekmek amacıyla yapılan yarışmada, 5-8 yaş grubu aralığında Büşra İnce birinciliği kazandı. 9-13 yaş grubu aralığında katılan çalışmalar arasında ise birinciliği yarışmaya İzmir’den katılan Sura Yaşa kazandı.

 

5-8 yaş grubu aralığında Emir Altındere ikinci, Beste Saç ise üçüncü oldu. Mansiyon Ödülü almaya hak kazanan yarışmacılar sırasıyla Ümmü Deliktaş, Ela Genişoğlu, Feyza Reyyan Coşkun, Berkay Yıldız ve Esmanur Akkuş oldu.

 

9-13 yaş grubu aralığında Kıraç Karadamar ikincilik, Doğa Ilgın Şeker üçüncülük ödülünü almaya hak kazandı. Mansiyon Ödülü’nü kazanan yarışmacılar ise Beril Erol, İrem Karataş, İnci Naz Yavuz, Birsu Tataroğlu ve Ali Karadamar oldu.

 

MESKİ tarafından dereceye giren yarışmacılara plaket verilmesinin yanı sıra birincilere dizüstü bilgisayar, ikincilere tablet, üçüncülere ise mini tablet hediye edilecek.