TOROSLAR 2. KAR FESTİVALİ’NİN TARİHİ ERTELENDİ

TOROSLAR 2. KAR FESTİVALİ’NİN TARİHİ ERTELENDİ

TOROSLAR 2. KAR FESTİVALİ’NİN TARİHİ ERTELENDİ
 

“Yoğun Kar Yağışının Devam Ettiği İlçenin Yüksek Kesimlerinden Karlar Mahallelere Kamyonlarla Taşındı, Sömestr Tatilinde Olan Çocuklar Doyasıya Eğlendi”

 

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi’nin Arslanköy yaylasında yapmayı planladığı Toroslar Kar Festivali’nin ikincisi, ilçenin yüksek kesimlerinde devam eden yoğun kar yağışı dolayısıyla ileri bir tarihe ertelendi.

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, heyecanla beklenen kar festivalini yaylalarda etkili olan kar yağışı nedeniyle ileri tarihe erteledi ama yaylalardan merkezdeki mahallelere kamyonlarla kar göndererek, çocukları sevindirdi.

 

“Çok Mutlu Oldular”

 

Halkkent, Osmaniye, Zeki Ayan, Akbelen ve Hüseyin Okan Merzeci Mahalleleri’nde karla buluşan çocuklar, aileleriyle eğlenceli dakikalar geçirdi.

 

Kartopu oynayıp, kardan adam yapan çocukların arasında ilk kez kar görenler ise heyecanlarını gizleyemedi.

 

Çocuklar, kendilerini karla buluşturduğu için Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür ederken, aileler ise çocuklarının eğlendiğini ve çok mutlu olduğunu söyledi.

 

Başkan Yılmaz: “Kar Festivalimizi Hava Şartları Nedeniyle Erteledik”

 

Toroslar 2. Kar Festivali ile ilgili bilgi veren Başkan Yılmaz, ilçenin yaylalarında son yılların en yüksek kar yağışının yaşandığını belirterek, karla mücadele çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ancak ulaşımda aksaklıkların meydana gelmemesi ve vatandaşların olumsuz bir durumla karşılaşmaması için festivali ileri bir tarihe ertelediklerini kaydetti.

 

Kar Festivali ile Mersin’de bir ilki gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Yılmaz; “Kar festivalimizin ikincisini, bu hafta sonu yapmayı planlıyorduk. İlçemizin yüksek kesimlerinde devam eden yoğun kar yağışı sebebiyle ileri bir tarihe erteledik. Festival ile Mersin'de kış turizmi ve sporları konusunda bir çığır açtık. Bunu inşallah devam ettireceğiz. Toroslarımızın eşsiz doğası eşliğinde kış sporlarının, müziğin ve eğlencenin bir arada olduğu festivalimizde bu yıl da 7’den 70’e herkesi bir araya getireceğiz” diye konuştu.