TOROSLAR BELEDİYESİ, HASAT DÖNEMİNDE ARAÇ MUAYENE HİZMETİNİ ÇİFTÇİNİN AYAĞINA GETİRDİ

TOROSLAR BELEDİYESİ, HASAT DÖNEMİNDE ARAÇ MUAYENE HİZMETİNİ ÇİFTÇİNİN AYAĞINA GETİRDİ

TOROSLAR BELEDİYESİ, HASAT DÖNEMİNDE ARAÇ MUAYENE HİZMETİNİ ÇİFTÇİNİN AYAĞINA GETİRDİ

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın girişimiyle kurulan Gezici Araç Muayene İstasyonu sayesinde yaylalarda ikamet eden araç sahipleri, şehir merkezi ya da çevre ilçelere gitmeden araç muayenesini yaptırıyor.

 

Türkiye’de periyodik araç muayenesinde yetkili kuruluş olan TÜVTÜRK’ün Gezici Araç Muayene İstasyonu, Toroslar ilçesinin yüksek kesimlerindeki mahallelerde belli periyotlarla hizmet veriyor.

 

Toroslar Belediyesi, hasat döneminin başlaması ve buna bağlı olarak traktör kullanımının da  artması nedeniyle Gezici Araç Muayene İstasyonu'nu, Arslanköy Mahallesi'nde vatandaşın ayağına getirdi.

 

Belediye; araç kusurlarından kaynaklanan kazaların önüne geçmek, trafikte can ve mal güvenliğini sağlamak, aracın ömrünü uzatmak amacıyla zorunlu yapılması gereken periyodik araç muayene işlemini vatandaşın ulaşımda sıkıntı yaşamadan ve güvenli bir şekilde yapmasını sağladı.

 

08.00-17.00 saatleri arasında çalışan istasyonda traktör ve motosiklet muayene işlemleri, titizlikle gerçekleştirildi.

 

"Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz'a Teşekkür Ederiz"

 

Araç muayene işlemi için gezici istasyona gelen vatandaşlar, verilen bu hizmetten dolayı Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür ederek; "İl merkezine gitmeden traktör ve motosikletlerimizin muayenelerini bu istasyon sayesinde yaptırdık. Başkanımızdan Allah razı olsun" diye konuştular.

 

Muhtar Cengiz; "Bu Hizmet, Hasat Döneminde Çiftçilerimiz için Kolaylık Oldu"

 

Arslanköy Mahalle Muhtarı Erdal Cengiz de hasat döneminde çiftçilerin araç muayeneleri için Mersin'e gitmekte zorluk yaşadığını, Gezici Araç Muayene İstasyonu sayesinde büyük kolaylık sağlandığını belirterek, mahallerinde verilen bu hizmetten dolayı Başkan Yılmaz'a teşekkür etti.

 

Muhtar Cengiz; "Başkanımızın desteğiyle TÜVTÜRK’ün Gezici Araç Muayene İstasyonu, mahalle sakinlerimizin ayağına geldi. Başkanımız bizim her zaman yanımızda. Kendisine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

 

Başkan Yılmaz; "Güvenle Seyahat Edin"

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da çağın teknoloji çağı olduğunu belirterek, hizmette verimliliği artırmak ve  hayatı kolaylaştırmak adına bu tür hizmetleri vatandaşlarla buluşturmaya devam edeceklerini söyledi.

 

Çiftçilerin, Gezici Araç Muayene İstasyonu sayesinde şehir trafiğinde sorun yaşamadan araç muayenelerini yaptırabildiklerini belirten Başkan Yılmaz; "Hemşehrilerimizin can güvenliği bizim için her şeyden önemli. Yaylalarımız ile şehir merkezi arasındaki mesafe traktör ve motosiklet sürücüleri için tehlike arz ediyor.  Bu tehlikeyi ortadan kaldırmak ve hemşehrilerimizin periyodik olarak yapılması gereken araç muayene işlemini, güvenli bir şekilde yaptırmaları için Gezici Araç Muayene İstasyonunun yaylalarımızda kurulmasına vesile oluyoruz. Hemşehrilerimiz de bu hizmetten oldukça memnun" şeklinde konuştu.