TOROSLAR BELEDİYESİ, KARDA MAHSUR KALAN YÖRÜK AİLESİNİN YOLUNU AÇTI

TOROSLAR BELEDİYESİ, KARDA MAHSUR KALAN YÖRÜK AİLESİNİN YOLUNU AÇTI

TOROSLAR BELEDİYESİ, KARDA MAHSUR KALAN YÖRÜK AİLESİNİN YOLUNU AÇTI

Başkan Yılmaz; “Toroslarımızın Yaylalarında Yörük Çadırlarının Dumanı İlelebet Tütecek”

 

Toroslar Belediyesi, Çandır Mahallesinde 350 küçükbaş hayvanıyla karda mahsur kalan yörük ailesinin imdadına yetişerek, çadırların karla kaplı yolunu iş makineleriyle açtı.

 

Belediye, ilçenin yüksek kesimlerinde devam eden yoğun kar yağışına karşı karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

 

Küçükbaş hayvanlarını yaşatmak için yem almaya gidemeyen yörük Osman Akça ve eşi Halime Akça, yolları kar nedeniyle kapanınca Toroslar Belediyesinden yardım istedi.

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın talimatıyla bölgeye yönlendirilen ekipler, aileye ulaşarak yollarını iş makineleriyle açtı. Yoğun bir çalışma sonucu kardan temizlenen yol ile aileye güvenli ulaşım imkanı sağlandı.

 

Yörük Akça Ailesi Başkan Yılmaz’a Teşekkür Etti

 

İki çocuk sahibi yörük Osman Akça, yolu ulaşıma açan Başkan Yılmaz’a ve ekibine teşekkür etti.

 

6 yıldır Çandır Mahallesinde konakladıklarını belirten yörük Akça; “Yoğun kar nedeniyle yollarımız kapandı. Çadırlarımızda küçükbaş hayvanlarımızla mahsur kaldık. Belediyemizden yardım istedik. Ekipler, hemen bize ulaştılar. Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür ederiz” dedi.

 

Yörük Halime Akça ise yolun ulaşıma açılmasından dolayı sevinç gözyaşları döktü.

 

Kar nedeniyle çadırlarında mahsur kaldıklarını ve zor şartlar altında yaşadıklarını belirten Halime Akça, yardımlarından dolayı Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür etti.

 

Halime Akça; “6 yıldır farklı bir bölgeye göç edemedik. Çandır Mahallesinde konaklıyoruz. Yoğun kar yağışı nedeniyle hayvanlarımıza yem alamadık. Yolumuzu açan başkanımızdan Allah razı olsun” diye konuştu.

 

Başkan Yılmaz; “Kara Çadırın Olduğu Her Yerdeyiz”

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, ilçenin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle vatandaşların mağduriyetini giderebilmek için gece gündüz çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

 

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Gidip, Toros Dağları'na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez” sözüne atıfta bulunan Başkan Yılmaz, yörük kültürünün yaşatılmasının önemine değindi.

 

Başkan Yılmaz; “Anadolu yörüklerin yurdudur. Yörük kültürü bizim özümüzdür. Çandır Mahallemizde konaklayan yörük ailemize ulaşarak karla kaplı yolunu açtık. Kara çadırın olduğu her yerde olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.