TOROSLAR BELEDİYESİ'NİN ÖDÜLLÜ ŞİİR YARIŞMASI SONUÇLANDI

TOROSLAR BELEDİYESİ'NİN ÖDÜLLÜ ŞİİR YARIŞMASI SONUÇLANDI

TOROSLAR BELEDİYESİ'NİN ÖDÜLLÜ ŞİİR YARIŞMASI SONUÇLANDI

Toroslar Belediyesi'nin "Evde şiirini oku, Türkiye’yi oku çocuk" başlıklı serbest temalı şiir yarışması sonuçlandı.

Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle dışarı çıkma kısıtlaması getirilen çocukların evlerinde aktivite yapabilmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen yarışmaya 7-15 yaş aralığındaki 480 çocuk katıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 100’üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen ödüllü şiir yarışması  Türkiye genelinde yoğun ilgi gördü.

Çocuklar; yazdıkları ya da severek okudukları şiirlerini telefon veya video kamerası ile yatay olarak çekip, Toroslar Belediyesi'nin 0542 527 05 02 numaralı Whatsapp hattına göndererek yarışmada yer aldı.

 Her çocuk bir eserle yarışmaya katılırken, jüri heyetinin değerlendirmesi sonucu dereceye girenler belirlendi. Jüri, yarışma ödüllerini ilk üçte sınırlı bırakmadı. Çocuklardan gelen bir birinden güzel videoların değerlendirmesinde zorlanan jüri üyeleri, 2'inciliği iki yarışmacıya, 3'üncülüğü ise üç yarışmacıya vererek çocukların yüzünü güldürdü.

 

Başkan Yılmaz; "Gönderilen Her Şiir Gönlümüzde Birinci"

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, yarışmaya katılan tüm çocukları tebrik ederek, dereceye girenlere başarılarının devamını diledi.

"Geleceğimiz, çocuklarımıza emanettir" diyen Başkan Yılmaz; "Koronavirüs salgını sürecinde uzaktan eğitimle öğrenimlerine evlerinde devam eden öğrencilerimizin vakitlerini verimli bir şekilde değerlendirmelerinin yanı sıra yaratıcılıklarını kullanmalarını sağlamak amacıyla bir şiir yarışması düzenledik. Çocuklarımız, en sevdikleri şiiri okuyup çekerek biz gönderdiler. Jüri üyelerimiz de çocuklarımızın bir birinden güzel videolarını değerlendirirken bir hayli zorlandılar. Bütün çocuklarımız bizler için kıymetli ve değerli. Gönderilen her şiir gönlümüzde birinci. Yarışmaya katılan tüm çocuklarımıza teşekkür ederiz. Çocuklarımız, geleceğimiz, umudumuz ve güvencemizdir" diye konuştu.

 

Dereceye girenler, Mersin Toroslar Belediyesi resmi sosyal medya hesaplarından ilan edilirken, yarışmada birinciye notebook, ikinciye tablet, üçüncüye ise kulaklık ödülü ve plaket verilecek. Tüm katılımcılara kargo ile teşekkür belgesi de gönderilecek.

 

Yarışmada dereceye girenler ise şöyle;

 

1. Alper Tarık Aksoy (Kazım Taşkın İlkokulu – Tarsus)

2. Eren Toprak Akbaş (Düğdüören Kaşlı İlkokulu- Toroslar)

2. Cevdet Erdem (Cengiz Topel Ortaokulu – Akdeniz)

3. Birsen Kuru (Musalı Veli Haşim Çiftçi İlkokulu- Toroslar)

3. Egemen Berge (Karacailyas İlkokulu – Akdeniz)

3.Ahmet Mert Arıkan (700. Yıl Ortaokulu – Toroslar)

Jüri Özel Onur Ödülü

Miran Yüreli – Melisa Yüreli – Yiğit Yüreli (Çukurova İlkokulu- Toroslar)