TOROSLAR, CUMHURİYET DOĞA YÜRYÜŞÜ'NE HAZIR

TOROSLAR, CUMHURİYET DOĞA YÜRYÜŞÜ'NE HAZIR

TOROSLAR, CUMHURİYET DOĞA YÜRYÜŞÜ'NE HAZIR

TOROSLAR, CUMHURİYET DOĞA YÜRYÜŞÜ'NE HAZIR

 

"Toroslar'dan Hem Cumhuriyet Hem Doğa Kokan Yürüyüş"

 

Toroslar Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı coşkusunu 25 Ekim Pazar günü Arslanköy'den Yüksekoluk Mahallesi'ne düzenleyeceği 'Cumhuriyet Doğa Yürüyüşü' ile doruğa çıkaracak.

 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "En büyük eserim" dediği Cumhuriyet'in ilan edilişinin 97'nci yılı Toroslar'da çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

 

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Tenis, Bocce ve Futbol Turnuvaları düzenleyen belediye, "Milli Mücadeleden Bugüne" sloganıyla yapacağı Cumhuriyet Doğa Yürüyüşü'ne tüm Mersinlileri bekliyor.

 

"Doğaseverler, 10 Kilometrelik Parkurda Cumhuriyet Coşkusunu Hep Birlikte Yaşayacak"

 

Doğa yürüyüşü; 25 Ekim Pazar günü saat 10.00'da Mersin'de Kuvayi Milliye'nin başladığı yer olan ve Kurtuluş Savaşı'nda destan yazan Arslanköy Yaylası'ndaki Durnaz Çeşmesinden başlayacak. 10 km'lik parkurda gerçekleşecek doğa yürüyüşü, Yüksekoluk Mahallesi'nde bulunan Yarıkpınar mevkiisinde son bulacak.

 

Doğaseverlerin yanı sıra dernek ve sivil toplum kuruluşlarının da  yer alacağı yürüyüş, pandemi kuralları dikkate alınarak gerçekleşecek.

 

"3 Noktada Ücretsiz Servis İmkanı"

 

Toroslar Belediyesi, yürüyüş için saat 08.00'de Toroslar Belediyesi hizmet binası önü, Toroslar Kaymakamlığı önü ve eski Devlet Hastanesi karşısından ücretsiz servis imkanı da sağlayacak.

 

Başkan Yılmaz; "Cumhuriyet Doğa Yürüyüşümüzde Buluşalım"

 

Cumhuriyet Bayramı coşkusunu hemşehrileriyle birlikte yaşamak istediklerini belirten Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; "Bu heyecanımıza ortak olmak isteyen herkesi Yürüyüşümüze bekliyoruz" dedi.

 

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Cumhuriyet, fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek seviyeli muhafızlar ister" sözünden ve spora verdiği önemden yola çıkarak doğa yürüyüşü düzenlediklerini kaydeden Başkan Yılmaz; "Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatanımız uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyoruz" diye konuştu.