TOROSLAR, TÜRKİYE SÜPER ENDURO ŞAMPİYONASI’NA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

TOROSLAR, TÜRKİYE SÜPER ENDURO ŞAMPİYONASI’NA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

TOROSLAR, TÜRKİYE SÜPER ENDURO ŞAMPİYONASI’NA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

“TOROSLAR BELEDİYESİNİN SÜPER ENDURO PİSTİ TAM NOT ALDI”

 

Sporun merkezi Toroslar Belediyesi, Mersin’de yine büyük bir şampiyonaya ev sahipliği yaptı.

 

Türkiye Süper Enduro Şampiyonası’nın 2’nci ayağı Toroslar’da gerçekleşti.  2 gün süren şampiyonanın Mersin yarışına; ülkenin dört bir yanından 50 sporcu katıldı.

 

Super Enduro GP, Prestij, Usta, Hobi, Enduro Genç ve Enduro Veteran olmak üzere 6 kategoride düzenlenen yarışlarda profesyonel sporcular, yarış pistinde hem zorlu parkurla hem de rakipleriyle mücadele etti.

Türkiye Motosiklet Federasyonu işbirliğinde organize edilen etkinliğe; Mersin Motosiklet Spor Kulübü ile Mersin Otomobil Sporları Kulübü (MOSK) de destek verdi.

 

“Yarışların Startını Başkan Yılmaz Verdi”

 

Motosikletleriyle akrobatik hareketler yapan sporcuların nefes kestiği yarışların startını ise Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz verdi.

 

Başkan Yılmaz, motosiklet tutkunlarının heyecanına ortak olarak yarışları birlikte izledi.

 

Toroslar Belediyesi tarafından Avrupa standartlarına uygun olarak hazırlanan ve Türkiye’nin en iyisi olmada iddialı Süper Enduro Pisti, enduro sevenlerden tam not aldı.

 

“Enduro Şampiyonları Başkan Yılmaz’a Teşekkür Etti”

 

Türkiye Süper Enduro Şampiyonası Mersin Yarışı’nda Süper Enduro sınıfında birinci olan Bayram Uysal, yarışa Antalya’dan katıldığını belirterek; “Türkiye Enduro GP ve üst klasman şampiyonuyum. Bu yıl Türkiye Şampiyonası’nın 2’nci ayağı Mersin’de, Toroslar’da yapıldı. Çok güzel ve başarılı bir parkur hazırlanmış. Bu parkurda ilk kez yarışıyorum. Pistin ve yarışın hazırlanmasında emeği geçen Belediye Başkanı Sayın Atsız Afşın Yılmaz’a, federasyona ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Mersin Yarışı Veteran sınıfı birincisi Hüseyin Neziroğlu da Başkan Yılmaz’a motosiklet sporuna sunduğu katkılardan dolayı teşekkür ederek; “1990 yılından beri yarışıyorum. Belediyemizin geçen yıl düzenlediği yarışlara da katıldım. Bu yıl daha da profesyonel bir parkur ve yarış hazırlanmış. Belediye Başkanı Sayın Atsız Afşın Yılmaz’a, ilgili kurumlara ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu organizasyona katılmaktan büyük mutluluk duyduk” ifadelerini kullandı.

“Şampiyonada Ödüller Sahiplerini Buldu”

 

6 kategoride gerçekleşen yarışların ardından dereceye giren sporculara ve organizasyona destek veren kulüplerin temsilcilerine ödüllerini Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, düzenlenen tören ile takdim etti. Sporculara, kupa ve madalyanın yanı sıra para ödülü de verildi.

 

Tüm sporcuları tebrik eden Başkan Yılmaz; “Ulusal ve uluslararası spor organizasyonları, şehrimizin tanıtımına katkı sağlayan önemli bir araçtır. Toroslar Belediyesi olarak Türkiye Süper Enduro Şampiyonası’nı ilçemizde gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduk” dedi.

 

Başkan Yılmaz; “Bu yarışın düzenlenmesinde emek veren, katkı sağlayan başta Türkiye Motosiklet Federasyonu olmak üzere tüm kulüplerimize, sporculara teşekkür ediyorum. İnşallah hep beraber daha güzel organizasyonlar yapacağız” ifadelerini kullandı.

 

Programın sonunda Başkan Yılmaz, sporcular ve organizasyonda emeği geçen katılımcılarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Dereceye Giren Sporcuların İsimleri İse Şöyle;

 

Süper Enduro sınıfı; 1.Bayram Uysal, 2. Aykut Kızıltan, 3. Azad Demirkal

 

Prestij Sınıfı; 1. Bayram Uysal, 2. Rafet Karakuş, 3. Mehmet Aktaş

 

Gençler Sınıfı; 1. M. Emin Musaoğlu, 2. Kenan Kazan, 3. Mert Koç

 

Usta Sınıfı; 1. Azad Demirkal, 2. Murat Can Köse, 3. Furkan Asan

 

Veteran Sınıfı; 1. Hüseyin Neziroğlu, 2. Erdem Gülüş, 3. Ali Baydaş

 

Hobi Sınıfı; 1. Aykut Kızıltan, 2. Emre Cem Doğu, 3. Arif Şişman