TOROSLAR’DA BİRLİK, BERABERLİK VE DAYANIŞMANIN EN GÜZEL ZİYARETİ

TOROSLAR’DA BİRLİK, BERABERLİK VE DAYANIŞMANIN EN GÜZEL ZİYARETİ

TOROSLAR’DA BİRLİK, BERABERLİK VE DAYANIŞMANIN EN GÜZEL ZİYARETİ

BAŞKAN YILMAZ, VALİ PEHLİVAN VE KENT PROTOKOLÜYLE MUSALI MAHALLESİ’NDE HEMŞEHRİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ile birlikte Musalı Mahallesi’ni ziyaret ederek, mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

 

Şehit Uzman Çavuş Durmuş Tek’in, Musalı Mahallesinde ikamet eden ailesinin de ziyaret edildiği mahalle gezisinde, Musalı Veli Haşim Çiftçi İlkokulu ve Ortaokulu’nda eğitim gören öğrenciler de unutulmadı.

 

KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet,  İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, ilçe kurum müdürleri, belediye meclis üyeleri ve Musalı Mahallesi Muhtarı Hüseyin Tek’in de eşlik ettiği ziyaretlerde Vali Pehlivan, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Durmuş Tek Kütüphanesi’ne şehit ailesi adına kitap hediye ederek, öğrencilerden başarılı çalışmalarının artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

 

BAŞKAN YILMAZ; “SAYIN VALİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ”

 

Mahalle sakinlerine Toroslar’da yürütülen çalışmalarla ilgili bilgilerin de verildiği ziyarette Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ı, Toroslar’da, Musalı Mahallesi’nde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; “Köyümüz, yaz ve kış nüfusu en kalabalık köylerden bir tanesi. Köylümüz çalışkandır, üretkendir. Buradan Veli Haşim Çiftçi olmak üzere birçok kuvayi milliyecilerimiz çıkmıştır. Şehidimiz Durmuş Tek, Musalı Mahallemizdendir. Bu köyü şereflendirdiğiniz için teşekkür ederiz” dedi.

 

Vali Pehlivan’a, 3 Ocak Zafer Yürüyüşü’ne sunduğu katkılarından dolayı hemşehrileri önünde yeniden teşekkür eden Başkan Yılmaz; “Yıllardır 3 Ocak Mersin’in Kurtuluş Günü’nde, iki ayrı yürüyüş yapılıyordu. Bir grup Toroslar’dan, bir grup da istasyondan çıkıyordu. Sayın Valimiz, sağ olsunlar iki yürüyüşü birleştirdiler. Hep beraber devlet, millet el ele birlik ve beraberlik içerisinde Zafer Yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Türkiye çapında büyük ses getirdi. Sizlerin huzurunda Sayın Valime teşekkürlerimi sunuyorum. Sayın Valimiz, Mersin’e geldiği günden bugüne kadar yerel dinamiklerle el ele, gönül gönüle olmuştur” diye konuştu.

 

VALİ PEHLİVAN; “ÖNCELİĞİMİZ, BİRLİK, BERABERLİK VE DAYANIŞMADIR”

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan da birlik ve beraberliğe vurgu yaparak; “Hepimiz, vatanımız, milletimiz, devletimiz, bayrağımız ve manevi değerlerimizin birliği ve bütünlüğü için çalışıyoruz. Bundan sonra da bu gayretimiz hep beraber devam edecektir. Bizi ayakta tutan manevi değerlerimize sıkı sıkıya sarıldığımız ve çabaladığımız sürece aşamayacağımız hiçbir engel tarih boyunca olmamıştır ve bundan sonra da olmayacaktır inşallah. Önceliğimiz birlik, beraberlik ve dayanışmadır” şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından 2018 yılında Bitlis'in Hizan ilçesi kırsalında bölücü terör örgütüne karşı yürütülen operasyon esnasında çığ düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Durmuş Tekin ailesine ziyarette bulunuldu.

 

Vali Ali Hamza Pehlivan, şehit annesi Sebahat Tek, babası Ali Salim Tek’e Türk bayrağı takdim etti.