TOROSLAR'IN ZİRVESİNDE KAR FESTİVALİ BAŞLIYOR

TOROSLAR'IN ZİRVESİNDE KAR FESTİVALİ BAŞLIYOR

TOROSLAR'IN ZİRVESİNDE KAR FESTİVALİ BAŞLIYOR
TOROSLAR'IN ZİRVESİNDE KAR FESTİVALİ BAŞLIYOR
TOROSLAR'IN ZİRVESİNDE KAR FESTİVALİ BAŞLIYOR

TOROSLAR'IN ZİRVESİNDE KAR FESTİVALİ BAŞLIYOR

 

            Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında  Mersin'de bir ilk olacak yepyeni bir festival  başlatıyor. Toroslar’ın kartpostallık manzaraları eşliğinde Arslanköy’de ilk kez düzenlenecek olan Kar Festivali, Mersinlilere dolu dolu 2 gün yaşatacak.

            Vatandaşları, yılın her mevsiminde ayrı bir aktiviteyle buluşturan Toroslar Belediyesi, şimdi de #toroslardakisdaguzel sloganıyla Arslanköy'de 'Kar Festivali' düzenliyor. Toroslar'ın yaylalarında kış sporlarını ve kış turizmini geliştirmek amacıyla bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek festivalde Mersinliler eğlenceye doyacak.

            25 Ocak Cumartesi ve 26 Ocak Pazar Günü olmak üzere iki gün sürecek festivalde; Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası, Kızaklı Kayak, Buz Heykel Sergisi, Kayaklı Koşu, Kardan Adam Yarışması, Snowboard, Yamaç Paraşütü ve animasyon gösterileri yer alacak.

            EYPİO konseri ve çeşitli etkinliklerle taçlanacak olan festivalde, bölge esnafı açılacak stantlarda yöresel ürünlerin satışını da yapabilecek. Ayrıca festival günü sabah saatlerinde vatandaşlar, Mersin'in dört ayrı noktasından servislerle ücretsiz olarak festival alanına ulaştırılacak.

 

"EYPİO KONSERİ, FESTİVALE DAMGA VURACAK"

 

            Toroslar Belediyesi, festival kapsamında ünlü sanatçı EYPİO'yu da konuk edecek. Son zamanlarda yaptığı şarkılarla gündemde yer alarak kendini sevdiren sanatçı EYPİO, festival kapsamında sahne alarak Mersinlilerle buluşacak. Dizi ve filmlere yaptığı müziklerle de adını duyuran sanatçı, festivalde rap performansıyla katılımcılara dolu dolu bir müzik şöleni yaşatacak.

 

BAŞKAN YILMAZ: "KAR FESTİVALİMİZ, MERSİN'DE İLK OLACAK"

 

            Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Alt Yapı Hizmet Birliği’nin (METAB) Başkanı da olan Başkan Yılmaz, kış turizmine katkı sunmak amacıyla üstlenmiş oldukları sorumluluk bilinciyle çalışmalar yaptıklarını ifade ederek "Uluslararası standartlarda düzenleyeceğimiz Kar Festivalimiz Mersin'de ilk olacak” dedi.

            Renkli görüntülerin yaşanacağı, vatandaşların keyifli ve eğlenceli bir hafta sonu geçirecekleri Kar Festivali'ne tüm Mersinlileri davet eden Başkan Yılmaz; "İlçemizin tanıtımına katkı sunmak için çalışmalarımız devam ediyor. Toroslarımız, doğasıyla, tarihiyle, kültürüyle önem bir ilçe. İlçemizi kış turizminde bir marka değer yapacağız. Mersinimizin yaz turizmi için denizi, kış turizmi için de karı var. Kar turizmini geliştirmek ve yaymak istiyoruz. Bunu geleneksel hale getireceğiz. 25 Ocak Cumartesi ve 26 Ocak Pazar günü herkesi Arslanköy’de gerçekleştireceğimiz festivalimize bekliyoruz" diye konuştu.

           

Toroslar Belediyesi Kar Festivali Programı şöyle:

 

25 Ocak 2020 Cumartesi

 

10.00 -16.00 Kızaklı Kayak

11.00 -16.00  Kar Voleybolu Müsabakaları

Snowboard

Yamaç Paraşütü

Kayaklı Koşu (Alp Disiplini)

12.00 Festival açılışı

14.00 Kardan adam yarışması

 

26 Ocak 2020 Pazar

 

09.30 Kar Voleybolu Play Off Müsabakaları

10.00 -16.00 Kızaklı Kayak

11.00 -16.00  Snowboard

Yamaç Paraşütü

Kayaklı Koşu (Alp Disiplini)

13.00 EYPİO Konseri

14.45 Kar Voleybolu Final Müsabakaları (Erkekler)

15.20 Kar Voleybolu Final Müsabakaları (Kadınlar)

16.00 Ödül Töreni