TORTEK'TE KURSİYERLERİN SERTİFİKA SEVİNCİ

TORTEK'TE KURSİYERLERİN SERTİFİKA SEVİNCİ

TORTEK'TE KURSİYERLERİN SERTİFİKA SEVİNCİ

Toroslar Belediyesi'nin, kontrollü sosyal hayat kuralları çerçevesinde yaylalarda açtığı el sanatları ve beceri kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifikalarını aldı.

 

Pandemi sürecinde ara verilen Toroslar Belediyesi Mesleki ve Teknik Eğitim Kursları (TORTEK), yaz döneminde Gözne, Soğucak, Bekiralanı, Arslanköy ve Ayvagediği Mahalleleri'nde vatandaşlarla buluştu.

 

Ahşap Boyama, Amigurimi, Çeyiz Ürünleri, İğne Oyası, Kuyumculuk Teknolojisi, Takı Tasarımı, Kadın Üst Giyimi olmak üzere 7 branşta verilen, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarının da en üst düzeyde alındığı kurslar yoğun ilgi gördü.

 

Yetişkinlerin yanı sıra çocukların da katılıp yaz tatillerini hobi edinerek geçirdikleri kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz tarafından verildi.

 

Arslanköy, Bekiralanı ve Soğucak Mahalleleri'nde gerçekleştirilen sertifika töreninin ardından Başkan Yılmaz, kursiyerlerin el emeği ve göz nuru ile hazırladıkları sergiyi de gezerek, kurs öğretmenlerini ve kursiyerleri tebrik etti.

 

"HEMŞEHRİLERİMİZE MESLEK VE HOBİ KAZANDIRIYORUZ"

 

Başkan Yılmaz, Arslanköy eski Halkevi'nde; dikiş nakış, takı tasarımı, kadın üst giyimi ve çeyiz ürünleri branşlarında düzenlenen kursların sergi açılışını Mahalle Muhtarı Erdal Cengiz ile birlikte yaptı.

 

Kursiyerler  tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Başkan Yılmaz, kurslara katılan kursiyerlerin hobi ve meslek öğrenmek için geldikleri TORTEK'te el becerilerini geliştirerek hobilerini kazanca dönüştürdüklerini söyledi.

 

Başkan Yılmaz; "Pandemi döneminde ara verdiğimiz ve kontrollü sosyal hayat ile birlikte yaylalarımızda sürdürdüğümüz TORTEK atölyelerimizin amacına ulaştığını görmek bizleri oldukça memnun ediyor. Düzenlediğimiz kurslarla vatandaşlarımız hem keyifli vakit geçirme imkanı buluyor ve el becerilerini geliştiriyor, hem de ürettikleri ürünleri satarak ev ekonomilerine katkıda bulunuyorlar. Özellikle yaz döneminde yaylalarımızda açtığımız bu kurslarımıza çocuklarımızı da kayıt ettik. Hobi ve meslek edindirme kurslarımızla, eğlenerek öğrenme fırsatını her yaştan vatandaşımıza sunduk" diye konuştu.

 

 

KURSİYERLER; "BİZE FIRSAT VERİLDİĞİNDE ATOMU BİLE PARÇALARIZ"

 

Kursiyerler ise korona günlerinde evde boş oturmak yerine bu kurslara katılarak el becerilerini geliştirdiklerini ve yeni dostluklar kazandıklarını belirterek, kendilerine bu imkanı sunan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'a teşekkür etti.

 

"Biz kadınlara fırsat verildiğinde 'Einstein' gibi atomu bile parçalarız" diyen kursiyerler; "Dikiş makinesini daha önce hiç çalıştırmamıştık. Şimdi ise kendi şalvarlarımızı, kıyafetlerimizi, pantolonlarımızı kendimiz dikebiliyoruz. Bizlere fırsat verildiğinde 'Einstein' gibi atomu bile parçalarız. Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz'a teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

 

Başkan Yılmaz, takı tasarımı kursuna katılan çocuklara da sertifikalarını vererek, tasarladıkları ürünleri inceledi ve başarılarının devamını diledi.