Tüm Belediyeler Örnek alsın

Tüm Belediyeler Örnek alsın

Tüm Belediyeler Örnek alsın

SEÇER’DEN RADİKAL KARAR

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesinde dikkat çeken bir karar da alındı. Özellikle toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda önemli maddelerin yer aldığı sözleşmede, aile bireylerine şiddet uygulayan personellerin iş akdinin sona ereceği maddesi yer aldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası arasında 3 yıl süreyle toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşme, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Personel A.Ş. ile Mersin Büyükşehir Kültür Sanat Bilim Ulaştırma Tic. ve San. A.Ş. bünyesinde çalışan yaklaşık 7 bin personeli ilgilendiriyor.

ÇALIŞANLARDAN YANA TAVIR SERGİLEDİ
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Vahap Seçer, toplu iş sözleşmesinde çalışanların yanında tavır sergiledi. Sözleşmeye göre, maaşlarda birinci yılda ortalama 850 TL artış gözetilirken, yıllık enflasyon oranında zam ve sosyal yardımlarda ortalama yüzde 30 artış içeren maddelere yer verildi. Toplu iş sözleşmesinde kıdem tazminatı ve ihbar tazminatları da mevcut yasaların üstünde tutuldu.

ŞİDDETE TAVİZ YOK

Özellikle toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda önemli maddelerin yer aldığı sözleşmede, aile bireylerine şiddet uygulayan personellerin iş akdinin sona ereceği maddesi yer aldı. Sözleşmede, kadınlar ve erkekler arasında ‘eşit işe eşit ücret’ prensibi benimsendi. Personele yapılan sosyal yardımlara zam hükümlerinin yer aldığı sözleşmede, emekçilerin aileleriyle birlikte tiyatro ve sinema gibi aktivitelerde zaman geçirmelerini içeren maddelere de yer verildi.