Türkiye şampiyonu ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi

Türkiye şampiyonu ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi

Türkiye şampiyonu ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi

Çukurova Basketbol Kulübü(ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, TBF Bitci Kadınlar Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe Safiport’u yenerek şampiyon oldu. ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, takımlar düzeyinde Mersin’e tarihinin en önemli spor başarısını kazandırarak, kente büyük bir gurur yaşattı. Maç sonu açıklama yapan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “ Mutluyuz, gururluyuz. 3 kupa hedefimiz vardı, birini aldık şimdi sıra Avrupa Kupası’nda” dedi.

Yenişehir Belediyesinin desteğiyle Mersin’de düzenlenen TBF Bitci Kadınlar Türkiye Kupası sahibini buldu. ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, finalde güçlü rakibi Fenerbahçe Safiport’u 71-58 mağlup ederek şampiyonluğa uzandı.  Maç boyunca taraftarının büyük desteğini arkasına alan ve rakibine üstünlük kuran ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi hem tarihinde ilk kez Türkiye Kupası'nı kazandı hem de Mersin’e büyük bir gurur yaşattı.

Maç öncesi TBF’den Başkan Abdullah Özyiğit’e teşekkür

Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Serhan Antalyalı, maç öncesinde Bitci Kadınlar Türkiye Kupası’na verdikleri desteklerden dolayı Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e teşekkür plaketi takdim etti.  

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekilleri Alpay Antmen ve Cengiz Gökçel de maçı salondan izleyerek takıma destek verdi. ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesine şampiyonluk kupası ve madalyalarını ise Mersin Valisi Ali İhsan Su ve TBF Asbaşkanı Kemal Dinçer sundu.

Başkan Özyiğit, “Bu başarı birçok çocuğumuza ilham olacak”

Kupayı ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi oyuncuları ile birlikte kaldıran Başkan Abdullah Özyiğit, “ Çok mutluyuz, büyük bir başarı. Tüm takımımızı tebrik ediyorum. Buraya gelen, takımını yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. 3 kupa hedefimiz vardı, birini aldık şimdi sıra Avrupa Kupası’nda, ondan sonra da inanıyorum ki lig kupasını Mersin’e getireceğiz. Bu kupa çok değerli, bizim amacımız çocuklarımızı spora teşvik etmek, kente böyle mutluluklar yaşatmak. ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesinin bu başarısı birçok çocuğumuza ilham olacak. Ve onlar gelecekte ülkemizi temsil edecekler. Herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Bakan Kasapoğlu’dan tebrik mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, kupayı kazanan ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesini yayımladığı mesajla tebrik etti. Bakan Kasapoğlu, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi: “Mersin'in ev sahipliğinde Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanan Basketbol Bitci Kadınlar Türkiye Kupası Finali’nde rakibi Fenerbahçe Safiport’u mağlup ederek tarihinde ilk kez kupanın sahibi olan ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi’ni kutluyorum. Şampiyonlukta emeği geçen oyuncuları, teknik heyeti, yönetimi ve taraftarları tebrik ediyorum. Fenerbahçe Safiport’u da finaldeki mücadelesinden dolayı kutluyorum. Her iki kulübümüze başarılar diliyorum. Arayan, mesaj atan ve mutluluğumuzu paylaşan tüm dostlara da ayrıca teşekkür ediyorum”

Hidayet Türkoğlu’ndan Yenişehir Belediyesine teşekkür

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “Bitci Kadınlar Türkiye Kupası'nı kazanan ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesini kutluyor, finaldeki rakibi Fenerbahçe Safiport’u tebrik ediyorum. Servet Tazegül Spor Salonu'nu doldurarak final heyecanına ortak olan Mersinli basketbolseverlere, bu güzel organizasyonun gerçekleşmesindeki destekleri için Mersin Valiliği ve Yenişehir Belediyesine teşekkürler” ifadelerini kullandı.