ÜNİVERSİTE YOLUNDA MERSİN’DE BARIŞ AĞAÇLARI YEŞERECEK

ÜNİVERSİTE YOLUNDA MERSİN’DE BARIŞ AĞAÇLARI YEŞERECEK

ÜNİVERSİTE YOLUNDA MERSİN’DE BARIŞ AĞAÇLARI YEŞERECEK

Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinden aldıkları eğitimle üniversiteyi kazanan 1350 öğrenciyi, 68’liler Barış Ormanı’na dikilen zeytin fidanları temsil edecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in üniversiteyi kazanan öğrencilerin köklerinin Mersin’in bereketli topraklarında olduğunu hatırlatmak için dikilmesini istediği zeytin fidanları, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla kökleriyle buluştu. Fidan dikimine katılan öğrenciler, “Bizim adımıza fidan dikilmesi güzel. Biz büyüdükçe onlar da büyüyecek” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinden aldıkları eğitimle üniversite hayaline kavuşan 1350 öğrenciyi, 68’liler Barış Ormanı’na dikilen zeytin fidanları temsil edecek. Öğrencilere “Sen, Mersin’in eşsiz doğal güzellikleri içinde havasıyla, suyuyla, güneşiyle beslenip tomurcuklanmış çiçeğimizsin” sözleriyle tanımlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in sınavda başarılı olan öğrencilere söz verdiği zeytin fidanları toprakla buluştu.

“Bu topraklarda dikili bir ağacın bulunduğunu bil ve aklından çıkarma

2019-2020 eğitim-öğretim yılında Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nin merkezle birlikte 8 şubesinde eğitim alan toplam 4 bin 334 öğrenciden 1350’si üniversiteyi kazandı. Tıp, mühendislik, hukuk, eczacılık gibi bölümleri kazanarak, önemli başarılara imza atan öğrencileri temsilen 14 öğrenci, geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etmişti. Başkan Seçer, öğrencilere zeytin fidanı dikimiyle ilgili bir sertifika vererek, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Sen, Mersin’in eşsiz doğal güzellikleri içinde havasıyla, suyuyla, güneşiyle beslenip tomurcuklanmış çiçeğimizsin. Şimdi alacağın yüksek öğretim ile ülkemizin aydınlık geleceğine umut olmak için bir adım daha atıyorsun. Köklerinin daima Mersin’in bereketli topraklarında olduğunu unutmayacağını biliyorum. İşte bu gururun, umudun ve inancın bir karşılığı olarak senin adına barışın,  bilgeliğin ve sağlığın sembolü olan bir zeytin fidanı dikmek istedik. Biz, daima senin yanında olmayı sürdüreceğiz. Bu topraklarda dikili bir ağacın bulunduğunu bil ve aklından çıkarma.”

“Öğrencilerimiz çok zorlu bir süreçten geçti”

Kurs merkezlerinden eğitim alıp, üniversiteyi kazanan öğrenciler adına 68’liler Barış Ormanı’na 14 zeytin fidanı dikildi. Fidan dikimine katılan öğretmenlerden Yahya Vurucu, kurs merkezlerinde eğitim görüp, kazanan tüm öğrenciler adına sembolik olarak zeytin fidanları diktiklerini söyledi. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ile Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na destekleri için teşekkür eden Vurucu, “Özellikle bu süreçte hem öğrencilere, hem de öğretmenlere büyük bir destek sağlayan Sayın Başkanımız Vahap Seçer’e teşekkür ediyoruz. Zeytin ağaçlarının yetişmesi uzun yıllar alıyor. Öğrencilerimiz de aslında çok zorlu bir süreçten geçti. Verdiğimiz eğitimin sonucunu aldık. Tıp, eczacılık, diş hekimliği, mühendislikler gibi birçok bölümü öğrencilerimiz kazandı” dedi.

“Biz büyüdükçe onlar da büyüyecek”

Öğrencilerden Hacer Baz, tüm öğrenciler adına zeytin fidanı diktiklerini belirterek, “Güzel bir aktiviteydi bizim için. Hem yeşil alanların devamlılığı için hem de öğrenciler adına bir faaliyet olduğu için mutlu olduk. Başkanımız’a teşekkür ediyorum. Çevremizin daha iyi olabilmesi için, oksijen alanlarımızın artması için güzel bir çalışma oldu. Biz öğrenciler adına böyle fidanlar dikilmesi güzel. Biz büyüdükçe onlar da büyüyecek” diye konuştu.