VATANDAŞIN İŞYERİNDE BULDUĞU BUKALEMUN DOĞAYA GERİ DÖNDÜRÜLDÜ

VATANDAŞIN İŞYERİNDE BULDUĞU BUKALEMUN DOĞAYA GERİ DÖNDÜRÜLDÜ

VATANDAŞIN İŞYERİNDE BULDUĞU BUKALEMUN DOĞAYA GERİ DÖNDÜRÜLDÜ

VATANDAŞIN İŞYERİNDE BULDUĞU BUKALEMUN DOĞAYA GERİ DÖNDÜRÜLDÜ
Kerim Kaya isimli bir vatandaşın işyerinde bulduğu bir sürüngen türü olan Bukalemun, hayvan dostu tavrı ve çalışmaları ile dikkat çeken Akdeniz Belediyesi aracılığıyla yetkililere teslim edildi.

Akdeniz İlçesinde Kerim Kaya; iş yerinde  bulduğu bukalemunu, iki gün bakımını yaparak muhafaza etti. Daha sonra Akdeniz Belediyesi Zabıta ekiplerini arayan Kerim Kaya,  hayvanın doğal hayata geri döndürülmesi için destek istedi. 

Bukalemunu bulan İşletme Sahibi Kerim Kaya; "Tamamen tesadüf bir şekilde depoları dolaşırken, duvarın dibinde bir şey gördüm. Kımıldamaya çalışıyordu,  Bukalemun olduğunu anladım ve  daha sonra bir kutu içerisinde ona doğal bir ortam yaratmaya çalıştım. Bu sabahta geldiğimde yumurtladığını gördüm. İnsan ister istemez duygulanıyor. Hemen Akdeniz Belediyesi ekipleri ile iletişime geçtim. Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne ulaştık. Görüşmenin ardından Veteriner Hekim, Zabıta Müdürü Ufuk Sivaslıoğlu ve  Ekibi  geldi, ilgilendiler sağolsunlar. Çok büyük hassasiyet gösterdiler, teşekkür ediyorum kendilerine. İnanın bir yavrumu vermiş gibiyim şu an o kadar alıştım ona bundan sonra emin ellere emanet ediyorum. Akdeniz Belediyesi'nin hayvanlar konusundaki hassasiyetlerini duymuştum Ekiplere ve Sayın Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak Bey'e çok teşekkür ediyorum" dedi. 


Bukalemunu  teslim alan Zabıta Müdürü Ufuk Sivaslıoğlu; “Vatandaşımıza Hayvan sevgisi ve hassasiyetinden ötürü  çok teşekkür ediyoruz. Şundan emin olun ki hayvan sevgisi olmayan da merhamet olmaz, biz bu ilke ile çalışıyoruz. İlçemiz genelinde  düzenli olarak Sokak hayvanlarına  mama dağıtımı, sokak hayvanlarının yazın sıcağından, kışın soğuğundan   korunması için barınma ortamlarının onarılması konusunda çalışmalar yapıyoruz. Vatandaşımız bizimle iletişime geçince  hemen durumu  başkanıma arz ettim ve  başkanımızın talimatı üzerine geldik. Veterinerimizin  kontrollerinin ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne teslim edeceğiz."   diyerek cümlelerini tamamladı. 
 
Zabıta ekipleri, Kerim Kaya isimli vatandaştan bukalemunu teslim aldı. Veteriner Hekimin muayene  ederek sağlıklı olduğunu tespit etmesinin ardından, Bukalemun Mersin Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğüne teslimini gerçekleştirdi.