Vergi ödemelerinde son gün 31 Ocak

Vergi ödemelerinde son gün 31 Ocak

Vergi ödemelerinde son gün 31 Ocak

Vergi ödemelerinde son gün 31 Ocak

Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi ile İlan ve Reklam Vergilerinin 2020 yılının 2. taksitlerinin ödeme süresi 31 Ocak Pazar günü sona eriyor.  Mersin Yenişehir Belediyesi, vatandaşların vergi taksitlerini gecikmeye kalmadan, sosyal mesafe şartlarını da gözeterek yatırabilmeleri için tüm önlemlerini aldı.

Vergi mükellefleri ödemelerini ve vergi affı kapsamındaki yapılandırmadan doğan taksitlerini belediyenin https://www.yenisehir.bel.tr/ adresindeki web sitesinden yapabiliyor. Bu ödemeler için vatandaşların TC kimlik numaraları ile banka kartı numaralarını sisteme tanıtmaları yeterli oluyor.

31 Ocak’ta sona erecek olan ödemelerin yapıldığı  veznelerde pandemi kurallarına uygun hizmet veriyor. Vergi mükellefleri belediye binası içerisinde bulunan veznelerde işlemlerini yapmadan önce Hayat Eve Sığar (HES) kodu ile binaya giriş yapıyor. Koronavirüs tedbirlerinin ön planda tutulduğu veznelerde vatandaşlar sosyal mesafe kurallarına uyarak işlemlerini yapabiliyor.

Vergi ödemeleri ile ilgi vatandaşlara çağrıda bulunan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, vergi ödemelerinin vatandaşlık görevi olduğunu ve mükelleflerin bu görevi yerine getirmesi gerektiğini belirtti.