YENİŞEHİR BARIŞ MANÇO VE CEM KARACA’YI ŞARKILARIYLA ANDI

YENİŞEHİR BARIŞ MANÇO VE CEM KARACA’YI ŞARKILARIYLA ANDI

YENİŞEHİR BARIŞ MANÇO VE CEM KARACA’YI ŞARKILARIYLA ANDI

Yenişehir Belediyesi, Anadolu Rock müziğinin efsane isimlerinden iki büyük usta Barış Manço ve Cem Karaca’yı kendi şarkılarının seslendirildiği konserle andı. Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma gecesinde sanatçı Göksel Doğançay sahne aldı. Salonu dolduran vatandaşlar unutulmaz bir gece yaşarken hatıralar yeniden canlandı.

 

Yenişehir Belediyesi Barış Manço ve Cem Karaca’yı ölüm yıldönümlerinde unutmayarak ‘Ustaları Anma Konseri’ düzenledi. 8 Şubat’ta yapılması planlanan anma etkinliği gelen şehit haberleri ve doğal afetler nedeniyle 22 Şubat tarihine ertelenmişti.  Anma konserine gelen Mersinliler yine Yenişehir Belediyesi tarafından açılan ve dünyaca ünlü Türk ressamların eserlerinin sergilendiği Emin Güler ve Etem Güler Koleksiyon Resim Sergisi’ni gezme fırsatı da   buldu.

 

Resim sergisinin ardından Sanatseverler, yazıp besteledikleri şarkılarla Anadolu Rock’ını, müzik dünyası ile tanıştıran ve ölümsüz eserler bırakan Barış Manço ve Cem Karaca’yı anma konserini izlediler.  Sanatçı Göksel Doğançay, iki ustanın eserlerini seslendirdi. 

 

Düzenlenen anma konserine katılan Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Murat Sakuçoğlu, Doğançay’ı tebrik ederek çiçek hediye etti. Doğançay, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in sanata ve sanatçıya değer verdiğini bir kez daha gösterdiğini söyleyerek anma gecesi için teşekkür etti.  Vefa örneği gösteren Yenişehir Belediyesi geçtiğimiz ay düzenlediği etkinliklerle Büyük Usta Nazım Hikmet’in 118’inci doğum gününü müzik ve şiir dinletileriyle kutlamıştı.