YENİŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ‘MİMOZALAR’A DESTEK

YENİŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ‘MİMOZALAR’A DESTEK

YENİŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ‘MİMOZALAR’A DESTEK

Türk Üniversiteli Kadınlar Birliği Mersin Şubesi ve Çukurova Basket Kulübü Mersin Yenişehir Belediyesi’nin başlattığı üniversiteli kadın öğrencilerin destekleneceği ‘Bir Mimoza da Sen Yetiştir’ kampanyasının tanıtım maçı yapıldı. Kadın basketbolcular 8 Mart’ta ‘mimozalar’ için parkeye çıktı.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, gelirleri kadın öğrencilere eğitim bursu olarak bağışlanacak ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi ve Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol takımları arasında oynanan maçı izledi. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde oynanan özel maçta kazanan üniversiteli kadın öğrenciler oldu. Mersinli sporseverler Edip Buran Kapalı Spor Salonu’nda oynanan maça yoğun ilgi gösterdi.

BAŞKAN ÖZYİĞİT, TOPLUM YARARINA YAPILAN TÜM GÜZEL İŞLERE DESTEK OLMAYA VARIZ’

Başkan Abdullah Özyiğit ve Türk Üniversiteli Kadınlar Birliği Mersin Şube Başkanı Şerife Arıcı Yıldız Çukurova’nın iki başarılı kadın basketbol takımının kaptanlarına mimoza çiçekleri hediye etti. Başkan Özyiğit, “ ‘Yenişehir Belediyesi olarak toplum yararına yapılan tüm güzel işlere destek olmaya varız’ diyoruz. Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği ve ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi takımımızın başlattığı kampanya ile güçlü ve eğitimli kadınların desteklenmesine yardımcı oluyoruz. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününe de böyle bir etkinlik yakışırdı. Her iki kadın basketbol kulübümüze, oyuncularına, projede emeği geçenlere ve önemlisi de bugün burada salonu dolduran hemeşehrilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Oynanan özel maç ile kadınların spordaki başarısına ve üniversite eğitimlerinin desteklenmesi gerektiğine de dikkat çekildi.