Yenişehir Belediyesinden muhtarlıklara aylık 750 TL’lik ayni yardım

Yenişehir Belediyesinden muhtarlıklara aylık 750 TL’lik ayni yardım

Yenişehir Belediyesinden muhtarlıklara aylık 750 TL’lik ayni yardım

Mersin Yenişehir Belediye Meclisinin Mart Ayı Olağan Toplantısı, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısında geçtiğimiz yıl 32 mahalle muhtarlığına verilen aylık 500 TL’lik ayni yardım tutarının 2022 yılı için 750 TL’ye çıkarılması teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde yapılan ve Yenişehir Belediyesi ve Başkan Abdullah Özyiğit’in sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayımlanan Yenişehir Belediye Meclisinin Mart Ayı Olağan Toplantısında komisyonlardan ve idareden gelen gündem maddeleri görüşülerek, karara bağlandı. Başkan Abdullah Özyiğit, meclis toplantısında Şubat ayı içerisinde yapılan faaliyetler hakkında meclis üyelerini ve ekranları başında izleyen vatandaşları bilgilendirdi.

Elektrik, su, doğalgaz, internet ve telefon faturası ve kırtasiye malzemeleri gibi giderlerinin karşılanması ve vatandaşlara daha iyi hizmet verilmesi amacıyla mahalle muhtarlıklarına aylık 750 TL ayni destek verilmesi ile ilgili madde Yenişehir Belediye Meclisinde oy birliğiyle kabul edildi.  

“Yerel Yönetimlerde Kadınları Güçlendiriyoruz” projesinden yola çıkılarak “Kadın Dostu Kent” oluşturması faaliyetlerinin hazırlanması kapsamında Yenişehir’de bir parka Türkiye’nin “ilk kadın bakanı”  Türkan Akyol’un isminin verilmesi maddesi oy birliğiyle kabul edildi.  Türkan Akyol, 26 Mart 1971 - 13 Aralık 1971 tarihleri arasında Sağlık Bakanlığı yapmıştı.

Mecliste ayrıca Yenişehir’deki bir spor tesisine Mersinli milli sporcu Seyfi Alanya’nın adının verilmesi ve bir parka da "Türk Kadınlar Birliği" isminin verilmesi ile ilgili tekliflere ait komisyon raporları da kabul edildi.