AKDENİZDE KAHRAMAN GAZİLERE VEFA ZİYARETİ

AKDENİZDE KAHRAMAN GAZİLERE VEFA ZİYARETİ

AKDENİZDE KAHRAMAN GAZİLERE VEFA ZİYARETİ

 Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk ve Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ile beraberindeki heyet, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısı ile kahraman gazileri yalnız bırakmayarak evlerinde ziyaret etti. 
Akdeniz'de, 19 Eylül Gaziler Günü vesilesi ile vatan için canları pahasına mücadele eden gaziler, Akdeniz Kaymakamı Muhuttin Pamuk, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Akdeniz İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Mecit, Akdeniz İlçe Emniyet Müdürü Ebubekir Fil, Akdeniz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Selim Daydaş ile Akdeniz İlçe Müftüsü İbrahim Yavuz tarafından ziyaret edildi. 
Heyet ilk olarak Mesudiye Mahallesi'nde yaşayan Kıbrıs Gazisi Ahmet Uslu'yu ardından Nusratiye Mahallesi'ndeki evinde Kıbrıs Gazisi Şaban Çetinkaya'ya ve son olarak da Şevket Sümer Mahallesi'nde ikamet eden terör Gazisi Servet Bengi'ye konuk oldu. Gaziler ve yakınları hatırlanmış olmaktan dolayı memnuniyetlerini dile getirerek heyete teşekkürlerini iletti. Kaymakam Pamuk ve Başkan Gültak gazilerin bazı taleplerini de dinleyerek yardımcı olacakları sözünü de verdiler. 


Gültak: "Bu toprakları vatan yapan gazilerimizi unutmadık"
Günün anlamına binaen açıklamalarda bulunan Başkan Mustafa Gültak; "19 Eylül 1921 tarihi oldukça önemli bir tarihtir. Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Sakarya Meydan Muharebesi'nden zaferle ayrıldıktan sonra Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal rütbesi ve Gazi unvanı verilmiştir. Bu sebeple de 19 Eylül her yıl Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır. Bizler de bu toprakları canları kaybetme pahasına vatan yapan, her türlü zorluğa göğüs germiş gazilerimizi yalnız bırakmayarak ziyarette bulunduk" dedi.
Gültak: "Onlara layık olmaya çalışıyoruz"
Başkan Gültak; "Kahraman gazilerimize ve aziz şehitlerimize layık olmak, vatanımızı var gücümüzle daha güçlü bir geleceğe taşımak adına, devletimizin tüm birimleri ve milletimizin de destekleri ile çalışmalarımızı sürdürüyor; her daim onların yanında olacağımızın da bilinmesini istiyorum. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aramızdan ayrılan tüm gazilerimizi ve şehitlerimizi de rahmet ve minnetle anıyor; hayatta olan bütün gazilerimize ise şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu. 
Pamuk: "Sizlere vefa borcumuz var"
Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk ise, " Gözlerinizi kırpmadan canınız pahasına aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü için elinizden geleni yaptınız. Sizlere her şeyden önce vefa borcumuz var. Tarih boyunca vatan için büyük bir cesaret örneği göstererek bu şerefli mertebeye erişen tüm gazilerimizin onur kaynağımız olduğunun altını çiziyorum. 19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Hayatta olan bütün gazilerimizin Gaziler Günü’nü tebrik ediyor; sağlık dolu mutlu bir ömür diliyorum" dedi. 
Gazilere çiçek ve hediye takdimlerinin ardından, ebediyete intikal eden gazi ve şehitler için dua okundu; günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.