MERSİN POLİSİNDEN TERÖR ÖRGÜTÜNE OPERASYON

MERSİN POLİSİNDEN TERÖR ÖRGÜTÜNE OPERASYON

MERSİN POLİSİNDEN TERÖR ÖRGÜTÜNE OPERASYON

 Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince PKK/KCK Terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen kapsamlı çalışmalarda;

      Terör örgütünün kırsal alanında faaliyet gösterdikten sonra kaçak yollarla ülkemize giren ve sahte kimlik kullanarak ilimizde ikamet ettiği tespit edilen karı koca M.P ve Z.D. isimli şüpheli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı.

     2021 yılında güvenlik güçlerimize teslim olan örgüt mensubundan elde edilen örgütsel dokümanlarda kırsal alanda çekilmiş örgütsel fotoğrafı tespit edilen D.D. isimli şüpheli şahıs yakalanıp gözaltına alındı.

      PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütünün yapılarını, mensuplarını, eylem ve faaliyetlerini övücü/yüceltici/destekleyici mahiyette sosyal medya hesapları üzerinden paylaşım yaptıkları tespit edilen F.B, S.E, S.F, S.P, E.S.B, Z.E ve Ö.O isimli şüpheli şahıslar yakalandı. Ş.C isimli şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

      Şahıs olmak üzere toplamda şüpheli şahsa yönelik 112 Polisin katılımı ile 10.03.2023 günü eş zamanlı olarak dron ve özel harekat destekli operasyonel çalışma gerçekleştirilmiştir.

     Mersin Polis Teşkilatı olarak halkımızın huzur ve güveni, asayişin temini için kararlı bir şekilde çalışmalarımız aralıksız devam edecektir.