YENİŞEHİR BELEDİYESİ 8 MART’TA FARK YARATTI

YENİŞEHİR BELEDİYESİ 8 MART’TA FARK YARATTI

YENİŞEHİR BELEDİYESİ 8 MART’TA FARK YARATTI

Yenişehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde düzenlediği birbirinden renkli ve anlamlı etkinliklerle fark yarattı. Mersinliler, Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezindeki etkinlik programına yoğun ilgi gösterdi.

Yenişehir Belediyesi,  Mersinlileri 8 Mart Dünya Emekçiler Gününde başta oyuncu Meltem Cumbul ve yazar İpek Ongun olmak üzere bir çok şair, yazar ve ressamla buluşturdu. 8 Mart programında fotoğraf ve resim sergileri, söyleşiler, tiyatro oyunları ve atölye çalışmaları gibi birçok farklı etkinlik yapıldı. Yazarlar okurlarıyla buluştu, ressamlar ve fotoğraf sanatçıları eserlerini sergiledi. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, etkinlik programını vatandaşlarla birlikte takip etti.

BAŞKAN ÖZYİĞİT "AYDINLIK VE GÜZEL GÜNLERE HEP BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ”

8 Mart etkinlikleri kapsamında Yenişehir Belediyesi’nin konuğu olarak Mersin’e gelen oyuncu Meltem Cumbul, Yenişehir Belediyesi tiyatro kursiyerleri ile atölye çalışması gerçekleştirdi. Cumbul, kursiyerlerle metin okumaları yaparak, hem genç tiyatroculara hem de salonu dolduran izleyicilere  oyunculuk ile ilgili bilgiler verdi. Atölye çalışmasında Aladağ’da bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangında ihmaller nedeniyle can veren öğrenciler konu edildi. Oyundan sonra konuşan Meltem Cumbul, “Özgecan Aslan, Konca Kuriş ve Bergen'e selam olsun. Kadınlar hayatta ve ayakta kalsın. Hele hele küçük kızlar yaşasın, yaşasın, yaşasın.” dedi.  Atölye çalışmasını izleyen Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Meltem Cumbul'a teşekkür plaketi verdi. Başkan Özyiğit, "Bilimin ve sanatın ışığında aydınlık ve güzel günlere hep birlikte yürüyeceğiz. Baş tacımız kadınlarla beraber her şey çok güzel olsun." dedi.

Yenişehir Belediyesi’nin tiyatro kurslarında eğitim alan kadın tiyatrocular, eğitim aldıkları Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde sahneye çıktılar. 8Mart etkinlikleri kapsamında sahneye çıkan kursiyerler, 'Mersin'in Kadınları' isimli tiyatro oyununu sergilediler. Tarsus'tan Anamur'a, Silifke'den Gülnar'a kadınların hikâyeleri ezgiler eşliğinde anlatıldı. Kadın tiyatrocular kadına şiddete, cinsiyet eşitsizliğine ve kadınların engellenen eğitim alma hakkına dikkat çektiler. Tiyatroda ayrıca Mersinli Türkiye’nin ilk kadın belediye başkanı Müfide İlhan, Silifke ovasına çilek üretmeyi öğreten ziraat mühendisi Arife Karcıoğlu ile yazar ve oyuncu Ümmiye Koçak gibi başarılı kadınların hikâyeleri anlatıldı. Oyun izleyiciler tarafından tam not aldı. Etkinlikler kapsamında Yazar İpek Ongun, Yenişehir Belediyesi AKM’de vatandaşlarla buluştu. Yoğun İlgi gösterilen söyleşide Ongun, yazarlık serüvenini anlattı ve kitap çıkarmak isteyen geleceğin yazarlarına önerilerde bulundu.

BAŞKAN ÖZYİĞİT’TEN KADINLARA YENİŞEHİR SOKAKLARINDA KIRMIZI KARANFİL

Başkan Abdullah Özyiğit, etkinliklere katılan tüm sanatçılara tek tek teşekkür etti. Etkinliklerin sona ermesinin ardından Başkan Özyiğit, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Yenişehir sokaklarında, hayatın her alanında büyük emekler veren kadınlara kırmızı karanfil hediye ederek günlerini kutladı. Kadınlarla tek tek sohbet eden Başkan Abdullah Özyiğit, "Kadına ve yaşamı var eden kadın emeğine saygımızın bir göstergesi olarak kadınlara çiçek sunduk. Kadınların bugünkü haklarını kazanmaları için canlarını veren kadınları saygıyla anıyor, bu hakların daha ileri götürülmesi için mücadele eden kadınları selamlıyorum." dedi.